Én a Star Wars-filmeket magyar szinkronnal szerettem meg. Gyerekkoromban felvettem a tévéből az első részt (vagyis a negyediket), és egy darabig számoltam is, hogy hányszor láttam már. Úgy emlékszem, harminchatig jutottam el, de több is volt az, viszont eredeti nyelven csak egyszer néztem meg, amikor 2004-ben kijött DVD-n. Tehát amikor a Star Wars: Az ébredő Erő frissen befutott magyar szinkronos előzetesében Harrison Ford Csernák János hangján mondja, hogy "Csuvi, hazaértünk", az különös módon melengeti a szívemet. Gondolom, ezzel nem vagyok egyedül. (Amúgy érdekes, hogy Csuvinak mondja, mert magyarul a Csubi terjedt el - úgy volt az első szinkronban, aztán beragadt. Úgy látszik, most korrigálni akarják ezt az évezredes hibát.)

Az első szinkronban még Kassai Károly volt Mark Hamill magyar hangja, de amikor a kilencvenes évek közepén újraszinkronizálták az eredeti trilógiát, Stohl András kapta meg a feladatot - őt halljuk az előzetesben is az Erőről beszélni. 

A trailer angol nyelvű verziója április 16-án került fel az internetre, és rögtön rekordot is döntött: 24 óra alatt 88 milliószor nézték meg. Akkor egy hosszú összeállításban elemeztük ki minden kockáját, amiből többek között kiderül, hogy miért nem őszült meg Csubakka, illetve ki lehet az a krómszínű rohamosztagos.

A Star Wars: Az ébredő Erő-ben az eredeti trilógiában is játszó Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher, Anthony Daniels, Peter Mayhew és Kenny Baker mellett szerepel Oscar Isaac, Adam Driver, Andy Serkis, Domhnall Gleeson, Gwendoline Christie, Lupita Nyong’o és Max von Sydow. A filmet J. J. Abrams rendezte, december 18-tól vetítik a mozik.

"Csuvi, hazaértünk"Forrás: Fórum Hungary