2017. február 10-én érkezik a mozikba A szürke ötven árnyalata folytatása, A sötét ötven árnyalata. A filmet még el sem kezdték forgatni, sőt, egyelőre a rendezőjét sem választották ki (az első részt jegyző Sam Taylor-Johnson nem kívánt élni a lehetőséggel), de azért egy teaser előzetest már összedobtak hozzá, ami az első rész DVD- és Bluray-kiadására került fel. Hatalmas izgalmakat ne várjunk az ízelítőtől, annyi történik benne, hogy Christian Grey előbb felveszi a zakóját, majd egy fekete álarcot húz a szeme elé.

A negyvenmillió dolláros költségvetéssel készült A szürke ötven árnyalata óriási siker volt, összesen 569 millió dollárt gyűjtött be a világ mozipénztáraiban, Magyarországon is több mint 350 ezren ültek be rá. A filmkritikákat összesítő Rotten Tomatoes elemzése alapján a kritikusok 75 százaléka utálta a filmet, mi is szidtuk, mint a bokrot.

A második résszel kapcsolatban annyit biztos, hogy a két főszerepet játszó Dakota Johnson és Jamie Dornan kénytelen lesz visszatérni, illetve, hogy a forgatókönyvet a regények szerzőjének férje, Niall Leonard írja. A produkciót pénzelő Universal stúdió egyik fejese, Donna Langley azt nyilatkozta, hogy A sötét ötven árnyalata "inkább thriller lesz".

Jamie Dornan és Dakota Johnson A szürke ötven árnyalatábanForrás: UIP Dunafilm