Rendíthetetlenül figyelemmel kísérjük Palvin Barbara minden színészethez hasonló megnyilvánulását, ennek a témának tavaly egy nagy összeállítást is szenteltünk. A 21 éves magyar szupermodell most egy vadiúj L'Oreal szájfényreklámban szerepel, amelyben többek között lehetősége nyílik egy gyönyörű kabrió csomagtartójából cipőket kihajigálni, tízágú csillagon fetrengeni, diszkógömbbel bohóckodni, valamint piros testhezálló latexruhában és tűsarkú cipőben porszívózni. Mindeközben folyamatosan bizonygatja, hogy ő nem tévedhetetlen.

A reklámot a 49 éves svéd fenegyerek, Jonas Akerlund rendezte, aki Roxette-klipekkel kezdte a karrierjét a kilencvenes évek elején, majd 1997-ben megcsinálta a The Prodigy legendás Smack My Bitch Up-klipjét. Dolgozott Madonnával (Ray of Light, Music), Lady Gagával (Paparazzi), Beyoncéval (Haunted), a Metallicával (Turn the Page) és a U2-val (Beautiful Day) is.

Akerlund első nagyjátékfilmje a Jason Schwartzman, Brittany Murphy és Mickey Rourke főszereplésével készült A por című szpídes fekete komédia volt, ami többek között amiatt is figyelemreméltó, mert ötezer vágást tartalmazott (egy átlagos százperces filmben szokott kábé 5-600 vágás lenni). Akerlundot pár hónappal ezelőtt Antal Nimróddal egy kategóriában jelölték Grammy-díjra a Beyoncé & Jay Z: On The Run Tour című koncertfilmért (egyikük sem kapta meg).

Palvin Barbara a L'Oreal-reklámbanForrás: L'Oreal

Palvin Barbarát élőben legközelebb pár hét múlva látjuk majd a cannes-i filmfesztiválon, ahol évek óta rendszeresen pávázik a díszbemutatókon. Barbaráról számos ikonikus vörös szőnyeges fotó készült ott, nekem mégis az a kedvenc cannes-i Palvin-képem, amin Andy Vajna társaságában mezítláb igyekszik egy jachton tartott partira. Ha ki tudja találni, mit magyarázhat itt éppen Barbara a filmügyi kormánybiztosnak, feltétlenül ossza meg kommentben!

Palvin Barbara és Andy Vajna tavaly Cannes-banForrás: AFP

A cannes-i filmfesztivál május 13-án kezdődik, az Origo Filmklub újságírói idén is élőben tudósítanak a helyszínről.

Nézegetnivaló: Palvin Barbara legmerészebb képei