Boba Fett, a legendás mandalori származású fejvadász eredettörténetét meséli el a második különálló Star Wars-film - jelenti a The Wrap. Mint már korábban írtuk, a Disney úgy folytatja a Star Wars-univerzum építését, hogy a számozott részek között spin off filmeket is kihoznak, ezeket Antológia-filmeknek nevezik. Az első ilyen a Rogue One lesz, amit a Godzillá-t jegyző Gareth Edwards rendez az Oscar-jelölt Feilicty Jones főszereplésével (ehhez kiszivárgott már egy teaser). Egészen a múlt hétig úgy volt, hogy a másodikat Josh Trank (Az erő krónikája) rendezi majd, de őt - állítólag a Fantasztikus Négyes forgatásán tanusított botrányos viselkedése miatt - kirúgták a projektből.

A következő pár évben ezeket a Star Wars-filmeket nézhetjük majd:

2015. december 19. - Star Wars: Az ébredő Erő (a hetedik rész J. J. Abrambs rendezésében)
2016. december 16. - Star Wars Anthology: Rogue One
2017. május 26. - Star Wars: Episode VIII (a nyolcadik rész a Looper-t jegyző Rian Johnson rendezésében)
2018. május - Untitled Star Wars Anthology Project (ez lesz a Boba Fett-film)
2019. - Star Wars: Episode IX (a kilencedik rész, aminek a forgatókönyvét Rian Johnson írja, a rendező személye még nem derült ki)

Boba Fett A birodalom visszavágbanForrás: InterCom

Boba Fett a Star Wars-univerzum egyik legkedveltebb figurája, annak ellenére, hogy a sötét oldalt szolgálja, alig szólal meg, és egyszer sem veszi le a sisakját. Az eredeti trilógiában Jeremy Bulloch játszotta, először A birodalom visszavág-ban tűnt fel (bár a Csillagok háborúja felújított változatában is van pár villanása), ahol Jabba megbízására begyűjti Han Solót. A jedi visszatér-ben Jabba környezetében látjhatjuk, majd a Karkun-verem melletti csatában Solo véletlenül beindítja Fett háti rakétáját, a fejvadász beleesik az emberevő szörnyeteg, Sarlakk szájába, és elhalálozik.