Már februárban bejelentették, hogy folytatást terveznek Keanu Reeves nagy sikerű tavalyi akciófilmjéhez, a John Wick-hez, de most már az is biztos, hogy Reeves, illetve David Leitch és Chad Stahelski rendezők is visszatérnek a második részre.

A John Wick egy hosszú, ínséges időszaknak vetett véget Reeves karrierjében, a kutyája halálát az orosz maffia tagjain megtorló bérgyilkos története több mint 78 milliót hozott a világ mozipénztárainál (a film mindössze 20 millió dollárba került), és a kritikusok is imádták (mi is).

Keanu Reeves a John Wick című filmbenForrás: InterCom

Reeves egészen a 2003-as Mátrix - Újratöltvé-ig sikeresen elkerülte, hogy folytatásokban kelljen szerepelnie. A legközelebb ehhez korábban a kilencvenes évek közepén került, de a Féktelenül 2 - Teljes gőzzel helyett ő jó érzékkel Az ördög ügyvédjé-t választotta, így ügyesen kimaradt minden idők egyik legrosszabb filmjéből.

Érdemes megjegyezni, hogy a Féktelenül 2 kapcsán több színész is hozot olyan döntést, amire később megkönnyebbüléssel gondolhatott vissza: Reeves helyére Sandra Bullock azt a Matthew McConaughey-t akarta, akivel korábban együtt játszott a Ha ölni kell-ben, de a színész inkább a Kapcsolat-ot választotta, így blamálhatta magát Jason Patric. A főgonosz szerepére Gary Oldmant szemelték ki a producerek, de ő meg inkább Az elnök különgépé-ben főgonoszkodott.

Keanu Reeves összes gyilkossága a John Wickben

Egyelőre nem tudni, hogy a John Wick 2 mikor érkezik meg a mozikba.