Mióta a Disney felvásárolta a Lucasfilmet 2012-ben, és megszerezte a Star Wars- és egyebek mellett az Indiana Jones-filmek jogait is, rendszeresen röppenek fel találgatások, hogy lehet valami a várva-várt ötödik részből, de hivatalos forrásból eddig nem érkezett információ. Legutóbb Chris Prattet hozták hírbe a régészprofesszorral, de ennek a pletykának sem lett folytatása. Most Kathleen Kennedy producer és a Lucasfilm elnöke megszólalt a témában a Vanity Fairnek, és végre annyi konkrétum elhangzott, hogy lesz ötödik rész, csak nem tudni mikor.

Harrison Ford az Indiana Jones és a végzet temploma című filmbenForrás: UIP Dunafilm

Az ötödik részt "valamikor el fogja készíteni ez a cég. Azt viszont nem tudom, hogy ez mikor fog megtörténni. Még nem kezdtünk el dolgozni a forgatókönyvön, de már beszélgetünk róla" - mondta Kennedy.

Vagyis továbbra is a Star Wars a prioritás a cégnél. Évente adják majd ki az újabb és újabb, távoli galaxisban játszódó filmeket, és ezzel van munka elég. Legutóbb a 2018-ra tervezett Boba Fett-film rendezőjétől, Josh Tranktől kellett megválniuk. De az Indiana Jones kalandjainak folytatásáról sem akarnak lemondani, hiszen ez a második legerősebb franchise a Lucasfilm portfóliójában. Egy kicsit meg lehet tehát nyugodni:

lesz majd valamikor egy Indiana Jones 5.

És ezzel párhuzamosan el lehet kezdeni izgulni, hogy a kiábrándító negyedik rész után, vissza tudják-e hozni az eredeti trilógia hangulatát.