Egy újabb, nyolcvanas években nagy sikert aratott filmet ért utol a végzet, és készült hozzá egy megkésett folytatás. Az 1983-as Családi vakáció című eredetiben Chevy Chase vittel el egy kalandosra sikerült nyaralásra a családját (későbbi filmekben Európába és Las Vegasba utaztak, illetve karácsonykor is kimozdultak), a 2015-ös Vacation-ben Chase filmbeli karakterének a fia, az időközben felnőtt Rusty Griswold jön rá, hogy valamivel fel kell pörgetnie a családja életét. A megoldás ugyanaz, mint az első részben, be kell pattanni a kocsiba, és vakációra indulni.

Hiába indul egy nosztalgiatrippel az előzetes, nem kell félnie annak, aki nem látta az eredeti sorozatot. Ezt Rusty szépen el is magyarázza a trailerben: ez a film "önmagában is meg fog állni". A családfőt és feleségét Ed Helms (Másnaposok-sorozat) és Christina Applegate alakítja, de feltűnik a filmben Chevy Chase is, illetve egy mókás mellékszerepben Chris Hemsworth is látható lesz. A Thort játszó színész csak azért parádézik egy szál boxerben a vendégei előtt, hogy megvillanthassa az izmos felsőtestét, illetve az alsógatyájában tekergő hatalmas farkát.

Együtt a Griswold család a Vacation című filmbenForrás: Warner

A humor nem lesz éppen kifinomult, de így nevethetnékem támadt, mikor kiderült, hogy termálforrás helyett valami nagyon másban kezd el fürödni a Griswold család. A stúdió bízik a filmjében, eredetileg ősszel akarták bemutatni, de előrehozták nyárra az amerikai premiert, és a Mission: Impossible ötödik részével egyidőben, július 31-én kezdik vetíteni a mozik odaát.