A Fehér Isten amerikai pályafutását nagy figyelemmel követjük a március végi premier óta. Hét hete van műsoron, két kópiával kezdték vetíteni, de aztán volt olyan hét, amikor 29 moziban játszották. 241 627 dollárnál tart, ez azt jelenti, hogy a magyar filmek közül Mundruczó Kornél kutyaapokalipszisos drámája szedte össze a legtöbb pénzt Amerikában a rendszerváltás óta.

Megelőzte az eddigi csúcstartót, a Kontroll-t, amely 237 138 dollárt gyűjtött odaát. De olyan nagy presztízsű hazai alkotásokat is maga mögé utasított a Fehér Isten, mint például:

  • Sorstalanság (196 857 dollár)
  • A nagy füzet (66 559 dollár)
  • A torinói ló (56 391 dollár)
  • Hukkle (53 715 dollár)
  • Taxidermia (11 408 dollár)
fent Kontroll, lent Fehér IstenForrás: Budapest Film / InterCom

Még az is lehet, hogy a Fehér Isten minden idők legtöbbet hozó magyar filmje Amerikában, de a rendszerváltás előtti alkotásokról az interneten fellelhető adatok hiányosak, illetve ilyen időtávnál már nem lehet figyelmen kívül hagyni az inflációt. Az egyetlen Oscar-díjat nyert magyar nagyjátékfilm, a Mephisto tengerentúli bevételét nem ismerjük, Szabó István későbbi filmje, a Redl ezredes 2 357 dollárt, a Hanussen pedig 82 635 dollárt termelt. A napfény íze ötmillió dollárt hozott össze Amerikában, de ez a film nemzetközi koprodukcióban, nemzetközi sztárokkal (Ralph Fiennes, Rachel Weisz) készült, így igazságtalan lenne összevetni a fentebb felsorolt filmekkel.

A Fehér Isten több díjnyertes, híres filmet is megelőzött már Amerikában. Az Oscar-díjas Paolo Sorrentino az olasz politikáról szóló Il Divó-ja, Park Chan-wook bosszútrilógiájának befejező része, A bosszú asszonya, a svéd Daniel Espinoza Instant dohány-a és a szintén svéd Lukas Moodysson által rendezett Lilya 4-Ever és a Mi vagyunk a legjobbak! is mind kevesebbet hozott Amerikában, mint a magyar film.

A Fehér Isten-t a legutolsó információk szerint 17 moziban játsszák Amerikában.