Cikksorozatunkban sorra vesszük a legendás filmes pucérkodásokat, amelyek meghatározóak voltak szerzőink pszichoszexuális fejlődésében. Gabrielle Anwar azzal írta be magát a filmtörténetbe, hogy tangózott Al Pacinóval az Egy asszony illatában. Gyönyörű porcelántestét egy sci-fiben próbálták később lemásolni, egy másik filmben a világvégét próbálta úgy megúszni, hogy két férfinél is bevetette női báját.

#42 - Gabrielle Anwar (Testrablók, Túlélők)

Porcelánbabához hasonlít, és mindenkinek ugyanaz a jelenet jut róla az eszébe: Gabrielle Anwar tangózott a vak tisztet játszó Al Pacinóval Egy asszony illatá-ban. Sok szerepe nem volt a filmben, de ez a néhány perc így is filmtörténetet írt, és így hiába játszotta kilencvenes évek első felében a Spionfióká-ban, a Szenzációs recepciós-ban vagy  A három testőr-ben, a tangó miatt jegyezte meg magának a világ az angol színésznőt.

Gabrielle Anwar és Al Pacino az Egy asszony illatábanForrás: UIP Dunafilm

1993-ban szerepelt A testrablók támadása című sci-fi sokadik remake-jében, amit meglepő módon Abel Ferrara rendezett. Akinek nem ismerős a történet, a címből és a műfajból kitalálhatja, hogy Anwar teste többször is nagy veszélybe kerül a film folyamán. Először a fürdőkádban fekszik, mikor megpróbálják az idegenek - szó szerint - behálózni, és lemásolni a testét. Később már a lemásolt verzióját is láthatjuk Anwarnak, akiből immáron hiányzik az érzelem minden formája, és a mellét is megvillantja, hogy a szédítő látvánnyal bűvkörébe vonja a lány még emberi tulajdonságokat mutató barátját.

A 2006-ban készült Túlélők egy klasszikus háromszereplős kamaradráma, amit egy apokalipszisközeli helyzettel és Anwar bájaival dobtak fel. Férj és feleség maga mögött hagyja a terroristák által pokollá változtatott nagyvárost, és egy vidéki házba költöznek. A farmon azonban egy másik férfit is találnak, és a kölcsönös bizalmatlanság lehetetlenné teszi az együttélést. Anwar - a túlélés reményében - mindkét férfi kegyét keresni kezdi. A férjével egy fa törzsén esnek egymásnak, a mexikóival pedig az ágyában bújik össze.

A kétezres évek elején úgy tűnt, hogy Anwar végleg kiesett a pixisből Hollywoodban, a Túlélők is már egy kisköltségvetésű B-film volt. Ez azonban nem jelentette a karriere végét, ugyanis új otthonra lelt a tévésorozatokban. A Tudorok-ban ő játszotta Margit hercegnőt, a hét évadot megélt Minden lében négy kanál-ban pedig az egyik főhőst, egy visszavonult IRA-terroristát alakított.

Cikksorozatunk korábbi részei:

#41 - Alexandra Daddario
#40 - Charlize Theron
#39 - Gemma Arterton
#38 - Nicole Kidman
#37 - Kim Cattrall
#36 - Amy Smart
#35 - Rosario Dawson
#34 - Jamie Lee Curtis
#33 - Anne Hathaway
#32 - Emmanuelle Seigner
#31 - Anna Falchi
#30 - Amber Heard
#29 - Amber Smith
#28 - Elizabeth Hurley
#27 - Valeria Golino
#26 - Demi Moore
#25 - Angelina Jolie
#24 - Mathilda May
#23 - Mädchen Amick
#22 - Penélope Cruz
#21 - Erika Eleniak
#20 - Paz Vega
#19 - Natasha Henstridge
#18 - Kim Basinger
#17 - Madonna
#16 - Sherilyn Fenn
#15 - Irene Jacob
#14 - Patricia Arquette
#13 - Salma Hayek
#12 - Rachel Weisz
#11 - Marisa Tomei
#10 - Halle Berry
#9 - Heather Graham
#8 - Uma Thurman
#7 - Liv Tyler
#6 - Sharon Stone
#5 - Susan Sarandon
#4 - Jane March
#3 - Jennifer Connelly és Virginia Madsen
#2 - Shannon Tweed
#1 - Phoebe Cates