A Deadline úgy értesült, hogy öt színész verseng a szuperhős szerepéért, és közülük a Végjáték főszereplőjeként ismert Asa Butterfield a legesélyesebb. Más források, például a gyakran megbízhatatlan Latino Review már gyakorlatilag tényként kezeli a tizennyolc éves színész kiválasztását, szerintük csak a formalitások vannak hátra, és érkezik is a hivatalos bejelentés. Ezt a szenzációhajhász bejelentést kezeljük kellő távolságtartással, és maradjunk annyiban, amit a megbízható filmes oldalak állítanak:

Butterfield a legesélyesebb jelölt Pókember szerepére.

Asa Butterfield a Végjáték című filmbenForrás: Pro Video

A csodálatos Pókember 2 leszereplése után a szuperhős jogait birtokló Sony változtatott a stratégiáján: Andrew Garfieldtől megváltak, megegyeztek a Marvellel, és mostantól a marveles szuperhősfilmekben is fel fog tűnni Pókember. Először az Amerika Kapitány: Polgárháború-ba ugrik majd be, aztán 2017 júliusában érkezik a következő, önálló Pókember-film.

Az óra mindenesetre ketyeg: ha mégsem született még döntés, júniusig legkésőbb meg kell hoznia a Marvelnek, abban a hónapban fogják ugyanis leforgatni Pókember részeit a Polgárháború-hoz.

Volt szó arról is, hogy ezúttal nem Peter Parker öltözik be a kék és piros színű ruhába, hanem egy másik Marvel-karakter, az afroamerikai származású, a képregényekben 2011-ben feltűnt Miles Morales. Erre most az eddiginél is kevesebb az esély, de ha mégis ennek a történetszálnak a megfilmesítését választják, akkor színesbőrű színész játssza majd Pókembert.

A Marvel stúdió atyaúristene nemrég bejelentette, hogy a részvételükkel készülő film nem egy újabb eredettörténet lesz. A főszereplő középiskolás életére akarnak koncentrálni, hogyan barátkozik meg Peter Parker a szupererejével ebben a közegben. A kölyökképű Butterfield több okból is jó választásnak tűnik: róla simán el lehet hinni még pár évig, hogy gimnazista, illetve a Végjáték-on kívül több más filmben, például a Magyarországon forgatott A csíkos pizsamás fiú-ban és Martin Scorsese A leleményes Hugó-jában is bizonyította már a tehetségét.