Amerikai filmsztár bolyongott a Budavári labirintusban

2015.05.19. 14:51

A kém című vígjátékhoz kiadtak egy informatív werkvideót, melyben Paul Feig rendező és a főszereplő, Melissa McCarthy mesél Budapestről. Feig felesleges udvariaskodások nélkül mondja el, hogy mi miatt került a fővárosunk a látóterükbe: az olcsósága miatt. McCarthy pedig egy hosszú mészkőalagútról áradozik, amiről ugyan nem tudja, hogy mi is valójában, mi célt szolgált, de ő még életében nem járt ilyen helyen. Eláruljuk, a Budai Vár alatt húzódó pincerendszerben forgatott a stáb.

Feig lényegre törően levezeti az interjúban, hogy miképpen jutottak el odáig, hogy ne csupán Budapesten forgassanak, de a sok éve tartó, rossz hollywoodi szokással szakítva, a város önmagát alakítsa a filmben.

A kémfilmes műfaj pompázatos, exkluzív helyszíneket igényel. Feigék úgy álltak hozzá, hogy Rómában, Párizsban és Capri szigetén szeretnék leforgatni a filmet, de aztán megtudták ennek a költségeit. Így jött be a képbe Budapest – Róma és Párizs pótlékaként. Eddig ismerős a történet, a legtöbb, hazánkban forgatott amerikai produkció előkészületeinél ez játszódhatott le.

De aztán Feig beleszeretett a városba, és úgy határozott, hogy átírja a forgatókönyvet Budapestre: „Bárhová letehetjük a kamerát Budapesten, egy csodálatos felvétel lesz belőle.”

A Koszorúslányok-kal és a Női szervek-kel befutott McCarthy egy régi erőművet is megemlít az interjúban, az a kelenföldi hőerőmű volt. Itt forgatták az Ideglelés Csernobilban című horrort és a Die Hard ötödik részének egyes részeit is.

Melissa McCarthy a Kelenföldi ErőműbenForrás: InterCom

McCarthy ámuldozva mesél arról, hogy Budapesten milyen változatos építészeti stílusú házakatt lehet találni. Forgattak a Gresham-palotában, a Bálna előtti téren, a Gundel étteremben, és a fotó tanúsága szerint egy lakóház belső udvarán is.

Melissa McCarthy álruhában, valahol BudapestenForrás: InterCom

Van azért egy stábtag, aki nem biztos, hogy ennyire boldogan mesélne a filmről. Árpa Attilával ellentétben - aki már az előzetesben is felbukkan -, a Jude Law-val mulató Zimány Linda glammodell hiába forgatott a stábbal a Balatonnál, nem került bele a kész filmbe - értesült a Bors. A Jason Stathamet és Rose Byrne-t is felvonultató A kém-et június 4-től vetítik a magyar mozik.

KAPCSOLÓDÓ CIKK