Natalie Portman és Nemes Jeles László. Mi bennük a közös? Mindketten szépek, fiatalok, és mindketten az első nagyjátékfilmes rendezésükkel vesznek részt a most zajló cannes-i filmfesztiválon.

Portmannek az Amos Oz önéletrajzi regénye alapján készült filmje kapott speciális vetítést, Nemes Jeles meg ugyebár egyből a versenyprogramba került a Saul fiá-val, amiről csak az nem hallott már több tucatszor, aki a múlt hét közepén kiköttette az internetet, és beköltözött egy kő alá.

Az Oscar-díjas amerikai színésznő és a Szemle-díjas magyar rendező a Sicario című film kedd délutáni díszbemutatóján együtt vonultak a vörös szőnyegen, és az ott készült fotók tanúsága szerint szuperjól kijöttek egymással. Azt a képet sajnos nem tudom berakni a cikkbe, amin Nemes Jeles éppen valami vicceset súg Portman fülébe, amin a színésznő elneveti magát (mert az egy olyan fotószolgáltatónál van, aminél nincs előfizetésünk), de itt meg lehet nézni azt is, mi pedig megmutatjuk a Riviéra új álompárját minden szögből. Amúgy feltehetően nem az van, hogy Natalie hirtelen elhagyta a balettos férjét, mindjárt Magyarországra költözik Lászlóval, és együtt fognak járni az Operabálba, hanem inkább az első filmes rendezőket terelhették össze a vörös szőnyegen.

Natalie Portman és Nemes Jeles László egymással csacsog a cannes-i vörös szőnyegenForrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat
Nemes Jeles László, Natalie Portman és egy harmadik ember a vakuk fényébenForrás: AFP/Valery Hache

 

Nemes Jeles László Natalie Portman derekán pihenteti a kezétForrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

 

Nemes Jeles László legjobb "Natalie Portmannel nyomulok a cannes-i vörös szőnyegen, bitches!"-mosolyaForrás: AFP/Valery Hache

 

<3Forrás: AFP/Bertrand Langlois

 

Jaj, László, te egy olyan mókás fiú vagy!Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat