A marsi című nagy sikert aratott regényből, nagyrészt Magyarországon forgatta legújabb sci-fi-jét Ridley Scott, melyet 21. századi Robinson Crusoe-történetként jellemzett az Empire-nek. Eddig a hazai forgatásról csepegtetett információkkal és a hírét meg nem hazudtoló, valóban nehezen letehető regény elolvasásával tudtuk magas hőfokon tartani a lelkesedésünket, most pedig a filmhez kiadott első hivatalos fényképek láttán örvendhetünk.

Matt Damon egy Marson ragadt űrhajóst alakít, akiről sokáig azt hiszik, hogy meghalt, ezért nem is tesznek semmit a megmentéséért. Az asztronauta azonban nem zuhan össze, számba veszi a készleteit és a lehetőségeit, és például krumplitermesztésbe fog, hogy minél tovább életben maradhasson.

Matt Damon a Mars felszínén bóklászikForrás: 20th Century Fox

Magyarországon a belső helyszíneken játszódó jeleneteket rögzítették, a Mars bolygót a jordániai sivatag helyettesítette.

Matt Damon ezermesterként küzd az életben maradásértForrás: 20th Century Fox

A színész által eljátszott űrhajós kivételes személyiség, aki humorral és nagy elszántsággal fog neki a Marson állandóan felmerülő problémák megoldásához.

Matt Damon megpihen a MarsonForrás: 20th Century Fox

Azért néha ő is elkészül az erejével.

Matt Damon a marsjárónak dőlve búsulForrás: 20th Century Fox

Sőt, olyan is van, hogy feladja a reményt.

Matt Damon, Jessica Chastain, Sebastian Stan, Kate Mara és Aksel Hennie A marsi című filmbenForrás: 20th Century Fox

 A jelek ellenére A marsi nem egyszemélyes dráma. Ezen a képen az űrhajó legénysége látható.

Kristen Wiig ismerős díszletek előttForrás: 20th Century Fox

A budapesti Bálnában forgatták a NASA  központjában játszódó jeleneteket, és ez a tetőszerkezet bizony nagyon hasonlít a Bálnáéra. Kristen Wiig a NASA sajtófőnökét alakítja.

A marsi-t november 25-től vetítik az amerikai mozik, hozzánk is biztosan el fog jutni.