Ez a lány egyszerre idegesítő és imádnivaló

2015.06.05. 18:26

Egy hónap sem telt el azóta, hogy azt kifogásoltuk, miért nem jut el a magyar mozikba az év egyik legviccesebb filmje, a While We're Young, de közben a rendező, Noah Baumbach eggyel újabb filmje is készen áll, hogy bemutassák. Baumbach életművében érdemes elmerülni, mert filmjei önéletrajziak, egymásra épülnek, és úgy tűnik, párokat is alkotnak. A While We're Young a Greenberg testvérfilmje volt, a vadiúj Mistress America pedig a Frances Ha-ra rímel.

Ez azért is jó hír, mert a Frances Ha Baumbach legjobb filmje és most újra szerelmével, Greta Gerwiggel írták a forgatókönyvet, aki a Frances Ha-hoz hasonlóan egy meglehetősen idegesítő, de mégis imádnivaló hősnőt formál meg.

Az előzetes főleg Gerwig karakterére koncentrál, de a Mistress Americá-t év elején már bemutatták a Sundance filmfesztiválon és ott sokan inkább Lola Kirke alakítását méltatták, aki Gerwig introvertáltabb mostohatesóját alakítja, és akit bevezet a New York-i társasági életbe.

Lola Kirke és Greta Gerwig a Mistress America című filmbenForrás: Fox Searchlight

Lola Kirke egyébként az év egyik nagy felfedezettje lehet a Mistress Americá-nak köszönhetően, bár már tavaly felfigyelhettünk rá a Holtodiglan egyik aprócska kulcsszerepében (ő volt a lepattant szomszédlány, aki lenyúlta Amy pénzét) és a Mozart in the Jungle című jópofa sorozatban. Nővére egyébként a Csajok című sorozat Jessája, Jemima Kirke.

Lola Kirke a Holtodiglan című filmbenForrás: InterCom

A Mistress Americá-t augusztus 14-től vetítik az amerikai mozik, ha megtudunk valamit egy esetleges magyar bemutatóról, azonnal szólunk.

A Mistress America plakátjaForrás: Fox Searchlight Pictures

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK