Híres színészek mennek neki a Föld legmagasabb hegyének az Everest című hegymászófilmben, és híres színésznők várnak rájuk aggódva az otthonaikban. Jake Gyllenhaalt, Josh Brolint, Jason Clarke-ot és John Hawkest láthatjuk eltökélten felfelé baktatni, Keira Knightley és Emily Watson gondterhelt arca pedig néha bevillan vágóképként. Az első, rögtön magyarul beszélő előzetes hozza az ilyen életveszélyes túrával járó izgalmakat - eufóriát és halálfélelmet egyaránt -, illetve drámai mondatokban foglalja össze, milyen is lehet nyolcezer méter magasan.

A nevek alapján azt hihetnénk, hogy Gyllenhaal a film főszereplője, de csak néhány rövid, igaz emlékezetes pillanata van az előzetesben. Ő lesz a laza srác, aki az Everest megmászását is egy jó bulinak fogja fel. Jason Clarke karaktere ellenben felfogja a helyzet komolyságát, és a csoport felelősségteljes vezetőjeként mindent megtesz az életben maradásukért.

Jason Clarke az Everest című filmbenForrás: UIP-Duna Film

Az igaz történeten alapuló Everest-et szeptember 17-től vetítik a magyar mozik, a Vérvonal-at, a Csempészek-et és a 2 kaliber-t jegyző Baltasar Kormákur rendezte. Nem ez lesz az első filmje a túlélésről, a Dermesztő mélység-ben a főszereplőnek sikerül a partra evickélnie, miután a hajó elsüllyedt.

Hosszú idő után az Everest lesz az első olyan film, amelynél lehet értelme a 3D-nek. A magashegységi táj monumentalitását hangsúlyozhatja ki a 3D-vel járó fokozott mélységérzet.

Az Everest plakátjaForrás: UIP Dunafilm