Értetlenül állunk a The Martian című sci-fi magyar címe előtt. A regény még a lehető legjobb címmel jelent meg nálunk tavaly, a film magyar forgalmazóinak azonban nem felelt meg A marsi elnevezés, így mostantól Mentőexpedíció-ként kell, hogy hivatkozzunk Ridley Scott legújabb rendezésére. Attól féltek, hogy marslakós filmnek hiszik majd a nézők? Szerencsére örömteli hírről is be tudunk számolni a filmmel kapcsolatban, a képek után most kijött az első videó, amely a Marsra tartó űrhajó legénységét mutatja be.

Matt Damon Mark Watney botanikust alakítja, aki kezébe kap egy kamerát, majd rögzíti az űrhajón uralkodó mosolygós, csipkelődős hangulatot. Ez nem olyan sci-fi lesz, amiben a bezártságtól fokozatosan bekattannak az űrhajósok. Annál is inkább, mert ez a részlet vaószínűleg nem is fog szerepelni a filmben, hiszen annak a cselekménye csak később, a Marson ragadt botanikussal kezdődik. Itt még minden szép és jó, mindenki nagy reményekkel tekint az előttük álló küldetésre.

Matt Damon, Jessica Chastain, Sebastian Stan, Kate Mara és Aksel Hennie a Menntőexpedíció című filmbenForrás: 20th Century Fox

Jessica Chastain játssza a papírjai közül felnéző parancsnokot, Kate Mara a számítógépzsenit, Sebastian Stan az orvost, Michael Pena a Marsot az Uránusszal viccből összetévesztő pilótát, a norvég Aksel Hennie pedig egy német űrhajost játszik, aki mi mást falatozna jóízűen, mint német kolbászt, azaz wurstot. Érdemes odafigyelni a fejek mellett megjelenő infócsíkokra, kiderül például, kitől örökölte a rossz viccek iránti vonzalmát Watney. Aki olvasta a regényt, tudhatja, hogy sokat fog belőlük elsütni a főszereplő.

Remek ötlet volt ez a videó a legénység bemutatásához, a regény is ilyen vidámnak, szarkasztikus megjegyzésekkel telinek ábrázolta a kapcsolatukat.  

A videóban nem tűnik fel, de a nagyrészt Magyarországon forgatott filmben szerepel még Jeff Daniels, Kristen Wiig, Sean Bean és Chiwetel Eijofor is. Amerikában november 25-től vetítik a mozik a Mentőexpedíció-t, a magyar premier is az év végén várható.