Nézze meg Matt Damon nálunk forgatott sci-fijének első előzetesét!

2015.06.08. 17:16

Az előzetes távolról kezd bele a történetbe: először Matt Damon fejti ki optimista életszemléletét, mely szerint minden emberben megvan az ösztön, hogy segítsen bajba jutott társán. A Mentőexpedíció (The Martian) monumentálisra formázott tanulságtétel arról, mekkora áldozatokra is képesek az emberek, csak hogy megmentsék valakinek az életét, illetve mekkora túlélési ösztön is szorulhat egyetlen emberbe.

A Mentőexpedíció-ban minden eddiginél kevesebb esély látszódik a sikeres mentésre, hiszen nem egy összedőlt épületben vagy nem egy süllyedő hajón ragadt valaki, hanem a Marson. Mégsem adja fel senki, az űrhajós (Matt Damon) a túlélésért küzd, és krumplitermesztésbe fog, a NASA és a hazafelé tartó űrhajósok pedig - hangozzák bármilyen lehetetlennek is - egy mentőexpedíció összehozásán fáradoznak.

Matt Damon a Mentőexpedíció című filmbenForrás: InterCom

Ridley Scott sci-fije egy két szálon futó túlélőtörténet, amelyhez Andy Weir A marsi című regénye szolgáltatta az alapot. Az előzetes sok mindent elmesél a könyvből, láthatjuk hogyan marad egyedüliként a Marson a botanikus, láthatjuk elszántságát, kiborulásait, veteményesét, és a szarkasztikus humorának is megvillannak apró jelei.

Azt már most látni lehet, hogy a nagyszerű történethez megtalálták a megfelelő színészeket és a látványvilág is kifogástalan. Az egyetlen kérdőjel Ridley Scott rendező maradt, aki ugyan elkészített pár műfajba vágó klasszikust, de mostanság gyengélkedik, a Prometheus is sok emberben okozott csalódást.

Az is biztos, hogy hiába forgatták nagyrészt Magyarországon a Mentőexpedíció-t, ez nem az a film lesz, amelyben majd sorra és könnyen azonosíthatóan előbukkannak Budapest épületei. A NASA sajtótájékoztatójának a helyszíne azért felismerhető, a Fővám téri Bálna bevásárlóközpontban vették fel.

Jessica Chastain a Mentőexpedíció című filmbenForrás: InterCom

A legénység tagjairól készült egy bájos bemutatkozó videó, melyben Damon mellett Kate Mara, Jessica Chastain, Michael Pena, Sebastian Stan és Askel Hennie is feltűnik. A Mentőexpedíció-ban szerepel még Kristen Wiig, Jeff Daniels és Chiwetel Ejiofor, Amerikában november 25-től vetítik a mozik, nálunk is az év vége fele várható a premier.

A Mentőexpedíció plakátjaForrás: InterCom

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK