Mad Max dublőre is iszonyú jó pasi

Tom Hardy, Jacob Tomuri
Vágólapra másolva!
Itt az idő, hogy megismerje a férfit, aki megszólalásig hasonlít Tom Hardyra, és akit a Mad Max - A harag útja veszélyesebb akciójeleneteiben valójában láthat.
Vágólapra másolva!

Az új-zélandi Jacob Tomuri kaszkadőrként dolgozott A Gyűrűk Ura- és A Hobbit-trilógiában, de így is egy szerencsés véletlen kellett ahhoz, hogy mostanság Tom Hardy dublőreként mindenhol ott legyen, ahol a sztár forgat, legyen az a namíbiai sivatag, London vagy a kanadai Sziklás-hegység.

Jacob Tomuri és Tom Hardy Forrás: Instagram

2012-ben együtt dolgozott Charlize Theron dublőrével a Spartacus forgatásán. Őt Danya Grantnek hívják, és ő ajánlotta be Tomurit, amikor a producerek nem találtak megfelelő dublőrt a főszereplő mellé, és Grant tanácsát is kikérték. Nemsokára már a namíbiai sivatagban száguldozott a járművek tetejébe kapaszkodva.

Amilyen nagy lökést kapott Tomuri karrierje, olyan hamar vége is szakadhatott volna az álomnak. Térdsérülést szenvedett, amit operálni kellett volna, és három hónapot pihentetni. Ő ehelyett fájdalomcsillapítókon élt, és összeszorított fogakkal megcsinálta a mutatványokat.

A Tramadol nevű gyógyszer nemcsak a fájdalomérzetét tompította, de álomszuszékot is csinált belőle. Egy sivatagi verekedést forgattak Charlize Theronnal, mindketten a földön voltak, és Tomuri volt felül. Várni kellett egy kis időt a következő felvételig, és a két színész úgy döntött, hogy addig nem tápászkodnak fel. Tomurinak szépen lassan leragadtak a szemei. Arra ébredt, hogy azt kérdezik tőle: "Készen állunk, ti is?"

A forgatás közepén arra kellett eszmélnie, hogy a fejét éppen Charlize Theron mellén pihenteti.

Dayna Grant. One of the toughest stunt performers on the planet #madmaxfuryroad #stuntdouble @daynastunts

A photo posted by Jacob Tomuri (@jaketomuri) on

Az új-zélandi kaszkadőr és Tom Hardy között barátság szövődőtt, azóta minden filmjébe őt hívja Mad Max új megszemélyesítője. A Legenda című londoni gengszterfilmben a szokásosnál is több feladata volt Tomurinak, ugyanis Hardy egy ikerpárt alakít. Akkora a hasonlóság kettejük között, hogy még a paparazzik is összetévesztették őket a forgatáson, és egy Tomuriról készült fotót hozták le a címlapon.

Legutóbb a kanadai sziklás-hegységbe követte híres hasonmását Tomuri, ahol a Leonardo DiCaprio főszereplésével készült The Revenant-ot forgatták. Aki jobban meg akar ismerkedni Jacob Tomurival, annak a New Zealand Herald portréját ajánlom, én is onnan vettem az információk jelentős részét.