Kijött az első előzetes a Lance Armstrong karrierjét feldolgozó The Program című életrajzi filmhez. Pár éve még teljesen más lett volna a film kicsengése: a kerékpársport egyik legnagyobb alakjaként mutatta volna be a rákból felgyógyult, hétszeres Tour-győztes Armstrongot. Azóta viszont kiderült, hogy a bolondját járatta a világgal. A The Program egy olyan, önmagának és a mindenki másnak is hazudó sportoló képét festi meg, akit hatalmas akaratereje mellett a dopping repített a csúcsra. 

Az egészben az a leghihetetlenebb, hogy mennyire profi módon hajtották végre a csalást. Hosszú éveken át minden gyanú lepergett Armstrongról. Az előzetesben is elhangzik a főhőst játszó Ben Foster szájából, hogy hiába ő a legtöbbször vizsgált sportoló a világon, egyszer sem mutattak ki teljesítményfokozó, tiltott szert a vérében vagy a vizeletében. Chris O’Dowd egy gyanút fogó újságírót alakít, aki már a botrány kitörése előtt sem hitt az Armstrong köré épült hazugsággyárnak.

Ben Foster a The Program című filmbenForrás: StudioCanal

Stephen Frears rendező már letett az asztalra egy nagyszerű életrajzi filmet (A királynő), és a könyvadaptációkban is nagy gyakorlata van (Pop, csajok, satöbbi). A The Program David Walsh újságíró Seven Deadly Sins: My Pursuit Of Lance Armstrong című könyvén alapul.

Frearstől remélhetőleg egy thrilleres izgalmakban gazdag, kegyetlen portrét kapunk egy hamis példakép szobrának a felállításáról és a ledöntéséről. A The Program amerikai bemutatója még nem ismert, Franciaországban szeptember 23-tól vetítik a mozik.