Annál a rengeteg pénznél is többet hozott a Jurassic World

2015.06.16. 11:06

Amikor vasárnap délután nyilvánosságra hozzák a hétvégi amerikai mozibevételi adatokat, ezek a számok még nem teljesen pontosak - hogyan is lehetnének azok, hiszen vasárnap este is vannak vetítések. Általában azért ilyenkor a stúdiók elég precízen be tudják lőni, mennyi pénzt hoz majd a filmjük a napból hátralévő néhány órában, de néha szerényen alábecsülik a sikert.

Ez történt most a Jurassic World esetében is, amelynek az amerikai nyitóhétvégéjére vasárnap 204,6 milliót saccolt a stúdió, ami minden idők második legerősebb indulását jelentette volna a Bosszúállók 207,4 milliója mögött. De hétfőn este, amikor már minden adat rendelkezésre állt, és rendesen összeszámolták a bevételt, kiderült, hogy a dinós film még ennél is többet, 208,8 milliót hozott, amivel viszont átvette a vezetést a Marvel-filmtől.

Jurassic WorldForrás: UIP Dunafilm

Tehát nem elég, hogy a Jurassic World világszinten a legmagasabb bevételt érte el a bemutatója utáni első hétvégén, illetve az első olyan film lett, amely több mint 500 millió dollárral indított, most még a legjobb amerikai nyitóhétvége is övé.

Hiába tarolta le a világot az őslényes kaland, a magyarok nem ültek fel a hájpnak: 114 495 ember váltott jegyet a Jurassic World-re az első négy napon, ami idén is csak a negyedik legjobb nyitás Magyarországon. Az első három A szürke ötven árnyalata (182 165 néző), a Bosszúállók: Ultron kora (148 882 néző) és a Halálos iramban 7 (136 568 néző).

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK