Cikksorozatunkban sorra vesszük a legendás filmes pucérkodásokat, amelyek meghatározóak voltak szerzőink pszichoszexuális fejlődésében. Drew Barrymore-ról most már mindenkinek egy kedves, mosolygós nő jut az eszébe a szomszédból. Pedig volt olyan időszaka, amikor szorgalmasan dobálta le magáról a ruhákat, és nem érdekelte, hogy egy bárgyú westernben szerepel, Playboy-fotózáson pózol, vagy éppen egy élő talk show-ban vendégeskedik.

#43 - Drew Barrymore (Lélekvesztő, Rosszlányok, Bárhol, bármit, bármikor... ha akarod)

Drew Barrymore a kilencvenes évek második felétől romantikus vígjátékból romantikus vígjátékba lépdelve találta meg újból és újból élete párját. Sokan már biztos elfelejtették, hogy az ártalmatlan komédiázások előtt bizony Hollywood ügyeletes botrányhőse volt az idén negyvenéves színésznő.

Drew Barrymore a kilencvenes évek közepénForrás: Alliance

Az E.T., a földönkívüli miatt már hétévesen ismertté vált, és a sikert nem tudta feldolgozni: hamarosan rákapott az alkoholra, majd a drogokra, és tizennégy évesen elvonón kötött ki. A kilencvenes évek elejére összeszedte magát, és sorra vállalta el a szerepeket ócska thrillerekben és horrorokban. Ennek a korszakának a Lélekvesztő (Doppelganger) című természetfeletti horror a gyöngyszeme.

Az 1993-ban készült Lélekvesztő egy nevetségesen béna horror egy nőről és gonosz ikertestvéréről, amelyet egyetlen okból őrzött meg az emlékezet. Barrymore változatos helyzetekben villantja meg benne az idomait. Falnak támaszkodva, a konyhában, zuhanyzás közben pedig még piros festéket is folyattak rá, hogy még emlékezetesebb legyen a jelenet. A legerotikusabb formáját tánc közben hozza, csukott szemmel ringatózva, újból és újból magához nyúlva sajátítja ki a táncteret.

Az 1994-es Rosszlányok című westernben négy gyönyörű nő válik az ostoba forgatókönyv áldozatává. Madeleine Stowe, Andie McDowell, Mary Stuart Masterson és Drew Barrymore négyeséből ki lehetett volna hozni egy hozzájuk méltó, remek női westernt, helyette azzal kell megelégednünk, hogy többek között Barrymore is megválik a ruhájától.

Mintha csak egy Playboy-fotózáson lennének, úgy fröcskölik egymásra a vizet egy tóban fürödve - minden egyes testen megtapadó vízcseppen külön is megvillan a napfény. Később Barrymore a mélyen kivágott dekoltázsával és a legártatlanabb ábrázatával próbálja magára vonni a seriff figyelmét.

A vadnyugat után a Playboy lapjain folytatta a meztelenkedést. A laza, vicces fotósorozat végére a bugyijától is megválik egy régi műhelyben, majd gumiabroncsnak támaszkodva néz pajkosan, hívogatóan a kamerába. Az is látszódik a képeken, hogy egy pillangót tetováltatott a köldöke alá.

Drew Barrymore a Playboy címlapjánForrás: Playboy
Meztelen színésznők a Playboyban

A Drew Barrymore-fotókon feltűnik egy kis narratíva, ami izgalmassá teszi az egész sorozatot. Alkotója, Ellen von Unwerth is fázisokban gondolkodik, hiszen nemcsak fényképeket készít, hanem klipeket, rövidfilmeket is forgat. A kitalált jelenet sztorija nem idegen tőlünk: kivel nem fordult még elő, hogy autó mögé bújva szoknyát vagy bugyit cserélt volna fesztiválon vagy strandolás után? Itt azonban Barrymore pórul járt, mert a lesifotós lencsevégre kapta. Most már tudjuk, van tetoválása elöl, hátul és alul. Huncut nevetéssel lebegteti rózsaszín bugyiját, majd a lehető legtermészetesebben gyújt rá cigarettájára, és álldogál meztelenül.

 

Nézze meg Drew Barrymore Playboy-sorozatát!

A fotósorozat egy embernek biztos nem nyerte el a tetszését: az akkor tizenkilenc éves Drew Barrymore keresztapjáét. Az ügy nagy nyilvánosságot kapott, mert a keresztapa nem más, mint Steven Spielberg. A rendező egy takarót küldött Barrymore-nak azzal a kísérőszöveggel, hogy "Öltözz fel!", és az ominózus Playboy-szám retusált verzióját is mellékelte hozzá, amelyben Spielberg effektesei ruhát varázsoltak a színésznőre.

Steven Spielberg és Drew BarrymoreForrás: AFP

A Lélekvesztő-vel és a Rosszlányok-kal ellentétben a Bárhol, bármit, bármikor... ha akarod című melodrámát már teljes egészében is érdemes megnézni, nem csak a kiragadott, pikáns részleteket. Barrymore egy bántalmazott nőt alakít, akinek végre van annyi bátorsága, hogy otthagyja a vele erőszakoskodó barátját, és egy egész Amerikát átszelő utazásra induljon Whoopi Goldberggel és Mary Louise-Parkerrel. Ebben a filmjében láthatjuk Barrymore legcukibb pucérkodásat: a melle fölé ragasztja az akkor még teljesen ismeretlen Matthew McConaughey rendőrjelvényét, aztán nagyokat kacarászva birkózik vele az ágyban.

Drew Barrymore 1995-ben, David Letterman talk show-jában pörgette csúcsra a vadóc korszakát. Zenét kért, felszökellt a műsorvezető asztalára, szexi táncmozdulatokat lejtett, és egy pillanatra még a mellét is megvillantotta a születésnapját ünneplő Lettermannek. Exkluzív születésnapi ajándék volt ez Barrymore részéről, ugyanis háttal állt a kamerának, így a látványban egyedül az elámult műsorvezető részesült.

Cikksorozatunk korábbi részei:

#42 - Gabrielle Anwar
#41 - Alexandra Daddario
#40 - Charlize Theron
#39 - Gemma Arterton
#38 - Nicole Kidman
#37 - Kim Cattrall
#36 - Amy Smart
#35 - Rosario Dawson
#34 - Jamie Lee Curtis
#33 - Anne Hathaway
#32 - Emmanuelle Seigner
#31 - Anna Falchi
#30 - Amber Heard
#29 - Amber Smith
#28 - Elizabeth Hurley
#27 - Valeria Golino
#26 - Demi Moore
#25 - Angelina Jolie
#24 - Mathilda May
#23 - Mädchen Amick
#22 - Penélope Cruz
#21 - Erika Eleniak
#20 - Paz Vega
#19 - Natasha Henstridge
#18 - Kim Basinger
#17 - Madonna
#16 - Sherilyn Fenn
#15 - Irene Jacob
#14 - Patricia Arquette
#13 - Salma Hayek
#12 - Rachel Weisz
#11 - Marisa Tomei
#10 - Halle Berry
#9 - Heather Graham
#8 - Uma Thurman
#7 - Liv Tyler
#6 - Sharon Stone
#5 - Susan Sarandon
#4 - Jane March
#3 - Jennifer Connelly és Virginia Madsen
#2 - Shannon Tweed
#1 - Phoebe Cates