Cikksorozatunkban sorra vesszük a legendás filmes pucérkodásokat, amelyek meghatározóak voltak szerzőink pszichoszexuális fejlődésében. Osvárt Andreát első magyarként érte az a megtiszteltetés, hogy szerepel a sorozatunkban. Ő a legjobb nő az osztályban, aki csak ritkán dobja le a ruháit, de akkor az mindig nagyot szól. Volt élő vászon festményhez, szexi bérgyilkosnő, és érzéki kalandba bonyolódott Olaszországban és Kínában.

#44 - Osvárt Andrea (Surface, A szép Antonio, A tigrisszívűek, A szállító, Der Nanny)

Osvárt Andrea a Megdönteni Hajnal Tímeát címszereplőjeként egy olyan típusú nőt játszott el, aki legtöbbünk legtöbbünk életében szép és izgalmas emlékként maradt meg: ő volt az osztály legjobb nője. De hiába estek egymásnak a ruhatárban Simon Kornéllal, és hiába nyáladzott utána gusztustalan módon Szabó Simon, a film meglepően visszafogott volt, amikor pucérkodásra kerülhetett volna sor. Osvárt Andreáról ugyanezt azonban már nem lehet elmondani. Ha nem is mostanság, de külföldi karrierje során többször is megvált a ruháitól.

Osvárt Andrea a Megdönteni Hajnal Tímeát című filmbenForrás: InterCom

A pucérkodásnak egy bevált, művészi és szemnek is tetszetős módja, amikor az ember bőrét vászonnak használják, es tetőtől-talpig befestik. Ez történt Osvárt Andreával a 2003-as Surface című rövidfilmben. Egy műteremben ijedezik a többi festménytől.

A szép Antonio című tragikomikus hangvételű, a fasizmus térnyeréséről szóló regényt 1960-ban dolgozták fel először, akkor Marcello Matroianni és Claudia Cardinale főszereplésével készült belőle film. 2005-ben a tévénézők számára is készült egy verzió, és ebben már Osvárt Andrea is szerepet kapott. A regény és a belőle készült filmek főszereplője nagy nőcsábász hírében áll, ezért aztán hatalmas botrány tör ki a szicíliai városkában, mikor kiderül, hogy Antonio felesége az esküvő után egy évvel is még szűz.

Andrea nem Claudia Cardinale szerepét örökölte meg, úgysem illett volna hozzá a kedves, ámde unalmas feleség szerepe. Egy lengyel menekültet játszott, akivel Anita Ekberg kedvenc fürdőzőhelyén, a római Trevi-kútnál találkozik először Antonio.

Hamar az ágyban találják magukat, de ahogy Mastroianni sem tudta boldoggá tenni Cardinálét az 1960-as változatban, úgy Danielle Lotti sem képes elvonatkoztatni a fejében zúgó hangoktól, és összetörve kéri Osvárt Andrea bocsánatát. Később változik a helyzet A szép Antonió-ban, és immáron sem testi, sem lelki akadálya nincsen annak, hogy egy nagyot szexeljenek.  

Ha pucérkodás, akkor 2007-ben jött el a nagy pillanata Osvárt Andreának. A tigrisszívűek láttán egy külföldi rajongó odáig ragadtatta magát egy internetes fórumon, hogy szerinte egyszer Bond-lány lesz a színésznőből. Mi szurkolunk!

Egy profi bérgyilkost alakít a filmben, akit Kínába szólítja a legújabb küldetése. Munkája mellett szerencsére arra is időt szakít, hogy átadja magát zuhanyzás örömének, és ne vegyen tudomást a csörgő telefonról, illetve érrzéki lovaglás közben is láthatjuk egy ázsiai férfin. A partnere lefejti róla ruháit, így megpillanthatjuk, fel és alá mozgó, gömbölyded mellét.

A tigrisszívűek óta csak óvatos meztelenkedések és szexjelenetek fértek bele a karrierjébe. A szállító című tévésorozatban levetkőzött ugyan, de pont a legrosszabb helyre tettek egy asztalt és egy gyümölcskosarat a kellékesek. Andrea teste azért maradt takarásban, mert rendkívül szigorú szerződésben rögzítették, mennyire lehet meztelen a sorozatban: "Ha látszik mellbimbó, akkor maximum csak egy látszódhat" - részletezte a szerződés egyik pontját az Origo Filmklubnak adott interjúban.

Idén márciusba mutatták be a német mozik a Der Nanny című filmet, amiben Osvárt Andrea egy törtető és érzéketlen amerikai üzletasszonyt játszik. A szerepről így nyilatkozott nekünk múlt decemberben: "Van egy erős jelenetünk Matthiasszal, amiben senki nem fogja a nyelvhelyességet figyelni, mert ütjük-vágjuk egymást szex közben".

Sajnos a teljes jelenetet még nem láttuk a saját szemünkkel, csak ezt a fenti rövid részletet, de amint elérhetővé válik, beszámolunk róla. A várakozásokat azért érdemes kordában tartani, a Der Nanny ugyanis 12-es karikával ment a német mozikban.

Cikksorozatunk korábbi részei:

#43 - Drew Barrymore
#42 - Gabrielle Anwar
#41 - Alexandra Daddario
#40 - Charlize Theron
#39 - Gemma Arterton
#38 - Nicole Kidman
#37 - Kim Cattrall
#36 - Amy Smart
#35 - Rosario Dawson
#34 - Jamie Lee Curtis
#33 - Anne Hathaway
#32 - Emmanuelle Seigner
#31 - Anna Falchi
#30 - Amber Heard
#29 - Amber Smith
#28 - Elizabeth Hurley
#27 - Valeria Golino
#26 - Demi Moore
#25 - Angelina Jolie
#24 - Mathilda May
#23 - Mädchen Amick
#22 - Penélope Cruz
#21 - Erika Eleniak
#20 - Paz Vega
#19 - Natasha Henstridge
#18 - Kim Basinger
#17 - Madonna
#16 - Sherilyn Fenn
#15 - Irene Jacob
#14 - Patricia Arquette
#13 - Salma Hayek
#12 - Rachel Weisz
#11 - Marisa Tomei
#10 - Halle Berry
#9 - Heather Graham
#8 - Uma Thurman
#7 - Liv Tyler
#6 - Sharon Stone
#5 - Susan Sarandon
#4 - Jane March
#3 - Jennifer Connelly és Virginia Madsen
#2 - Shannon Tweed
#1 - Phoebe Cates