Adrien Brody a kardot is röptében kapja el

2015.06.24. 16:16

Néztem a Dragon Blade című történelmi akciófilm előzetesét, és arra gondoltam, milyen kár, hogy míg Amerikából szinte kivétel nélkül eljut hozzánk az összes nagyköltségvetésű produkció, addig a kínai filmipar látványfilmjeinek híre-hamva sincs a magyar mozikban. Pedig a Dragon Blade nem tűnik butábbnak vagy kevésbé szemrevalónak, mint egy átlagos amerikai popcornfilm.

Az előzetes alapján lehetetlenség összerakni a történetet, azzal viszont nem lehet betelni, hogy Adrien Brody és John Cusack, a két jobb napokat is látott amerikai színész leszerződött erre a haknira, és római légiósként küzdenek meg, illetve lépnek szövetségre Jackie Channel. Aki ezt a szereposztást megálmodta, tudatmódosult állapotban kellett, hogy legyen.

John Cusack és Jackie Chan a Dragon Blade című filmbenForrás: SFC Film

Utánaolvastam, a Dragon Blade Kína északnyugati határvidékén játszódik i.e. 48-ban, és Jackie Chan egy arra portyázó, dezertőr légióparancsnokkal (John Cusack) lép szövetségre, hogy megvédje a hazáját egy másik légió parancsnoka (Adrien Brody) ellen. Tiberiusnak nagy terve van, ellenőrzése alá akarja vonni a selyemutat. Brody nem fogta vissza magát: ordít, zihál és a felé szálló kardot is röptében kapja el.

A nyári kínálatból simán beáldoznám a Dragon Blade-ért a Hitman - A 47-es ügynök-öt, utólag a Törésvonal-at is, sőt, eggyel kevesebb szuperhősfilmmel is beérem, ha ezt a nagyszabású, heroikus hülyeséget a moziban láthatom. A Dragon Blade hazájában nagy sikert aratott, Amerikában szeptember 4-én mutatják be.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK