Matteo Garrone Tale of Tales című filmje egy hihetetlenül látványos, ugyanakkor szokatlan és bizarr mese, amire elég szerencsétlen dolog lenne egy gyereket elvinni rá. Salma Hayek egy tengeri szörny szívét majszolja benne, abban a reményben, hogy így végre gyermeke születhet. Vincent Cassel egy szomszédos királyság korrupt és szexmániás uralkodóját alakítja, akit rögtön egy édeshármas egyik résztvevőjét tűnik fel a filmben.

A most kiadott filmrészletben egy kocsi elfüggönyözött belső terében falja egymást két úrinő. Kisvártatva azt is megtudhatjuk, mi köze ehhez az egésznek Vincent Casselnek. Színész ennél pompásabb belépőt nem is kívánhatna magának.

Vincent Cassel a Tale of Tales című filmbenForrás: Le Pacte

A Tale of Tales egy 17. században élt itáliai költő, Giambattista Basile mesegyűjteménye alapján készült. Basile gyűjtése később a Grimm testvérekre és Hans Christian Andersenre is hatást gyakorolt. A Tale of Tales a lehető legtávolabb áll a Disney mesefeldolgozásaitól, és pont ezért tűnik kihagyhatatlan alkotásnak.

Aki többet szeretne látni a filmből, annak a Cannes-i filmfesztivál előtt kiadott előzetest ajánljuk: abban feltárul a film szépséges és meghökkentő fantáziavilága. magyarországi bemutatóról nincs információnk, de érdemes reménykedni, mivel Garrone két filmjét játszották nálunk (Gomorra, Reality), és a Tale of Tales tele van ismert színészekkel. Hayek és Cassel a két legnagyobb név, de szerepel a filmben Toby Jones (Berberian Sound Stúdió), Stacy Martin (A nimfomániás) és John C. Reilly is.