A fiatal Han Solóról készül a második különálló Star Wars-film

2015.07.07. 23:39

A Disneynél komolyan gondolják az univerzumépítést, és mostantól tényleg minden évben kapunk egy-két Star Wars-filmet. A The Hollywood Reporter jelenti, hogy a jelenleg forgó Rouge One utáni második Antológia-film (így hívják a számozott részek között kihozott különálló filmeket) a fiatal Han Solóról fog szólni, Christopher Miller és Phil Lord rendezi majd, a forgatókönyvét Lawrence Kasdan és Jon Kasdan írja, a mozibemutatója pedig 2018. május 25-én lesz. A konkrét történetről egyelőre semmit nem tudni, és az sem ismert, hogy melyik fiatal színész játssza majd a főszerepet.

Harrison Ford mint Han Solo A birodalom visszavág című filmbenTM & © Lucasfilm

Azok kedvéért, akik már kezdenek elveszni a hamarosan várható Star Wars-filmek tengerében, vegyük át gyorsan, hogy mire számíthatunk a közeljövőben.

Idén decemberben érkezik ugyebár a rendes sorozat hetedik része, a Star Wars: Az ébredő Erő, aztán egy évvel később, 2016. decemberében jön a Star Wars: Rogue One című Antológia-film, ami időben A Sith-ek bosszúja és a Csillagok háborúja között játszódik, és arról szól, hogy a lázadók egy csoportja ellopja a Halálcsillag tervrajzait (ebben az éppen Magyarországon forgató Felicity Jones játssza a főszerepet).

2017. május 26-án fut be a mozikba a Star Wars 8, amit a Looper - A jövő gyilkosá-t is jegyző Rian Johnson fog rendezni. És ha addig nem jelentenek be újabb filmet, ezt már a Han Solo-film követi.

Korábban arról volt szó, hogy a második Antológia-film Boba Fett, a legendás fejvadász eredettörténetét meséli majd el, de aztán idén májusban ebből a projektből rakták ki Josh Trank (Az erő krónikája) rendezőt, és ez megkavarhatta a dolgokat.

A Han Solo-filmet rendező Christopher Miller és Phil Lord Hollywood legújabb zsenipárosa, akik eddig kizárólag iszonyatosan sikeres filmeket csináltak, pontosan négy darabot:

 • 2009 - Derült égből fasírt
  költségvetés: 100 millió dollár | összbevétel: 243 millió dollár
 • 2012 - 21 Jump Street - A kopasz osztag
  költségvetés: 42 millió dollár | összbevétel: 201 millió dollár
 • 2014 - A Lego-kaland
  költségvetés: 60 millió dollár | összbevétel: 468 millió dollár
 • 2014 - 22 Jump Street - A túlkoros osztag
  költségvetés: 50 millió dollár | összbevétel: 331 millió dollár

A THR cikke felidézi azt a sztorit is, hogy amikor Christopher Miller sok évvel ezelőtt a Lucasfilmnél gyakornokoskodott, felkérték, hogy húzzon magára egy rohamosztagos egyenruhát, és így került be az eredeti trilógia egyik részének felújított változatába.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK