Meghalt Amanda Peterson

2015.07.07. 10:17

Negyvenhárom éves korában elhunyt Amanda Peterson – írta a Variety. Legismertebb szerepe a Bérbarátnő álomáron című tinivígjátékhoz köti, amelyben az iskola egyik legnagyobb lúzere felbéreli, hogy tegyen úgy, mintha a barátnője lenne.

Amanda Peterson a Bérbarátnő álomáron című filmbenForrás: Mokép

Csak kilencéves volt, amikor nyolcezer gyerek közül őt választották ki, és eljátszotta első szerepét John Huston Annie című musicaljében. Az 1985-ös Űrrandevű című családi sci-fiben Ethan Hawke és River Phoenix partnereként tűnt fel a vásznon.

1987-ben mutatták be azt a filmet, ami miatt a legtöbb ember emlékezetében megragadt Peterson. A Bérbarátnő álomáron-t (You Can't Buy Me Love) John Hughes nyolcvanas évekbeli tiniklasszikusaival emlegetik együtt, Patrick Dempsey játszotta a srácot, aki ezer dollárt ajánl fel Petersonnak, hogy játssza el a barátnőjét.

Amanda Peterson és Patrick Dempsey a Bérbarátnő álomáron című filmbenForrás: Mokép

Kipróbálta magát posztapokaliptikus filmben (The Lawless Land) és erotikus thrillerben (Fatal Charm), együtt játszott a Cápa főszereplőjével, Roy Scheiderrel (Idehallgass!), és ezek mellett számos tévés produkcióban is szerepelt. Az 1994-ben készült Mint a szél idején még csak huszonhárom éves volt, mégis úgy döntött, hogy felhagy a filmezéssel.

A családja július 3. óta nem hallott felőle, Amanda Peterson holttestét július 5-én találták meg a színésznő coloradói otthonában. A halál okáról nincs hivatalos információ, a TMZ úgy tudja, hogy Peterson az utóbb két évben több betegséggel is küzdött, többek között alvási apnoéban szenvedett, alvás közben többször kihagyott a lélegzete. Az apja szerint ez közrejátszhatott a halálában.  

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK