Tom Hanksre úgy néznek, mint egy utolsó szemétládára

2015.07.08. 15:35

A hidegháború legforróbb éveiben elfognak egy szovjet kémet Amerikában, Szovjetunió felett pedig lelőnek egy amerikai kémrepülőt. Egyik ország sem szeretné, hogy az ellenség által elfogott emberük beszélni kezdjen, ezért reális lehetőségként merül fel a fogolycsere ötlete. Tom Hanks játssza a világpolitikai események középpontjába került ügyvédet, akinek Kelet-Berlinbe kell utaznia, hogy lebeszélje a fogolycsere részleteit.

Spielberg és Hanks negyedik közös filmjéhez kijött a második előzetes, ami eléggé hasonlít az elsőhőz, de pont annyi új képsor van benne, hogy megérje rákattintani.

A kétszeres Oscar-díjas színész egy hétköznapokból kiszakított, középkorú férfit alakít, aki a rendkívüli események súlya alatt nem megtörik, hanem hőssé válik. Ha egy ilyen karakterről olvas az ember, önkéntelenül is a nemrégiben még biztosan Magyarországon forgató és előadást tartó Hanks juthat az eszébe. Még úgy is kitart az orosz kém jogi védelme mellett, hogy emiatt utálkozva méricskélik.

Egy feszült, paranoid, esőáztatta thrillernek tűnik a Bridge of Spies, amely ugyan nem lesz olyan komplex, mint John Le Carré kémfilmjei, de arra nagy az esély, hogy Spielberg előző filmjével, a Lincoln-nal ellentétben ezt senki nem fogja unalmasnak bélyegezni. Amerikában október 16-án mutatják be a filmet, valószínűleg hozzánk is még az idén megérkezik.

Steven Spielberg, Angela Merkel és Tom Hanks a Bridge of Spies forgatásánForrás: 20th Century Fox

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK