Szombaton, a Comic-Con nevű geekünnepélyen debütált a Suicide Squad háromperces előzetese, amit egy remegő kezű illető le is kamerázott valami krumplival, és a kiábrándító minőségű felvétel pár órával később az interneten kötött ki (én is kiraktam vasárnap délelőtt, ezúton kérek elnézést attól a sok ezer embertől, aki rákattintott).

"Nem öllek meg. Csak olyat csinálok veled, ami fájni fog. Nagyon, nagyon fog fájni."Forrás: Warner Bros.

A kamerás videót egy nap alatt megnézték úgy 7-8 millióan, és hiába nyilatkozta még vasárnap a Warner marketingigazgatója, hogy nem tervezik belátható időn belül kiadni az előzetest, egy nappal később csak megtörtek, és felnyomták a trailert a stúdió hivatalos YouTube-csatornájára fenséges HD-ben.

A Suicide Squad egy csapat szuperhősről, vagyis inkább szupergonoszról szól, akiket időről-időre az amerikai kormány is használ mindenféle szupertitkos akcióban. Az egyik közülük mindenkinek ismerős lesz: a Tim Burton-féle első Batman-ben, és a Christopher Nolan-féle A sötét lovag-ban is látott Joker nevű elmebeteg figura, akit itt a tavaly Oscar-díjat nyert Jared Leto alakít kifejezetten nyugtalanító módon.

Aztán ott van Joker hasonlóan háborodott csaja, Harley Quinn (Margot Robbie), a mesterlövész Deadshot (Will Smith), a halálos bumerángokat hajigáló Boomerang (Jai Courtney), a hüllőforma Killer Croc (Adewale Akinnuoye-Agbaje), a... hadd ne soroljak fel mindenkit, a jövő augusztusi bemutatóig lesz még időnk megtanulni a neveket, most csak szívjuk magunkba azt a jófajta melankóliát, ami ebből a kitűnő előzetesből árad.

Margot Robbie a Suicide Squad előzetesébenForrás: Warner Bros.