Az igaz történeten alapuló Joy előzetese alapján kijelenthető, hogy Jennifer Lawrence megint ott lesz az év végi díjszezon esélyesei között. Ez a harmadik közös munkája David O. Russell rendezővel. Első filmjük a Napos oldal volt, amiért meg is nyerte a legjobb női főszereplőnek járó Oscar-díjat, majd az Amerikai botrány mellékszereplőjeként jelölésig jutott. A Joy-ban egy szokványos életre készülő nőt játszik, akit aztán beránt az üzleti világ, és még a rendőrséggel is meggyűlik a baja.

Joy Mangano élete minden, csak nem szokványos. Már kamaszként észrevetette magát találmányával, évekkel később a csodafelmosóval (Miracle Mop) lett sikeres, amit anélkül lehetett kicsavarni, hogy az ember keze vizes legyen. Lawrence a tőle megszokott energikussággal alakítja a feltaláló-vállalkozót: az egyik jelenetben előbb lő néhányat a puskával, és csak azután mutatkozik be.

Jennifer Lawrence a Joy című filmbenForrás: 20th Century Fox

Russell állandó színészei közül Bradley Cooper és Robert De Niro is feltűnik az előzetesben, rajtuk kívül Edgar Ramirez, Isabella Rossellini, Diane Ladd, és Virginia Madsen osztozik a főbb szerepeken.

Az ismert neveken kívül Russell vagány rendezői stílusa és az egyedinek tűnő életúttörténet miatt is érdemes lesz megnézni a Joy-t. Életrajzi film, de az előzetes alapján az a veszély biztosan nem fenyeget, hogy ásítozunk majd rajta. Amerikában december 25-én mutatják be a Joy-t, nálunk valószínűleg átcsúszik januárra.