Amanda Seyfried a legújabb színésznő a sorban, aki szót emelt a nők férfiakhoz képest alacsonyabb bérezése ellen. Pár éve hiába volt ugyanakkora a szerepe egy filmben, mint férfi kollégájának, és hiába voltak ugyanannyira ismertek, a színész gázsijának csupán tíz százaléka volt az ő fizetése – mondta el a Sunday Timesnak. Nem azzal van a problémám, hogy mennyit keresek, hanem hogy mennyire igazságos mindez – tette hozzá.

Amanda Seyfried a Ted 2 New York-i premierjénForrás: AFP/Neilson Barnard

Az interjúban Seyfried nem nevesíti a színészt és a filmet (az utóbbiról annyit elárul, hogy egy nagy költségvetésű produkcióról van szó), de az internet már tele van találgatásokkal: a Vulture szerint Eddie Redmayne kereshetett tízszer annyi, mint Seyfried A nyomorultak című musicallel, a Vanity Fair Justin Timberlake-et (Lopott idő) és Dominic Coopert (Mamma Mia) is esélyesnek tartja.

Az utóbbi időben több színésznő beszólt Hollywoodnak, annak szexizmusa miatt, illetve a színfalak mögött kiharcolták maguknak az egyenlő gázsit. Patricia Arquette Oscar-díjjal a kezében tartott harcos feminista beszédet a gálán, Charlize Theron elérte, hogy ő is ugyanannyit kapjon a The Huntsman-ért, mint Chris Hemsworth, Jennifer Lawrence pedig már ott tart, hogy több pénzt (20 millió) kap legújabb filmjéért, mint férfi kollégája, Chris Pratt (12 millió).