A filmkészítés igazságtalan műfaj, a siker oroszlánrészét a rendező és a színészek aratják le, hiába dolgozott ugyanúgy hónapokig a kellékes és a büfés. Most egy két és fél perces, profin elkészített, kamu filmrészletekkel teli kisfilmmel szolgáltatott igazságot a Pearl & Dean brit reklámcég, és irányította a figyelmet a filmkészítés egyik névtelen hősére, aki a rendkívül kifejező tarkójával csinált magának karriert.

A fentebb beágyazott Back of the Head című rövidfilm után már más szemmel fogom nézni a háborús filmek képkockáin gyakran feltűnő, sárban vagy hóban élettelenül fekvő szerencsétleneket. Ez a munka bizony végtelen türelmet és nagy strapabíró képességet igényel, és utána senki nem fogja ünnepelni őket.

Chad Jackson, a tarkószínészek királyaForrás: Pearl & Dean

A rövidfilm amúgy nagyon mókás, a főszereplő meg van róla győződve, hogy fontos része a filmeknek, és hogy érzelmek egész skáláját tudja kifejezni a tarkójával. A Back of the Head-nek magyar vonatkozása is van, az operatőre a Saul fiá-t és a Deltá-t is fényképezőErdély Mátyás volt, aki rendszeresen forgat reklámokat, és például ő vette fel azt a népszerű kisfilmet is, amiben Palvin Barbara magyarra tanította a világot.