Cikksorozatunkban sorra vesszük a legendás filmes pucérkodásokat, amelyek meghatározóak voltak szerzőink pszichoszexuális fejlődésében. Rebecca Romijn egy filmjébe összpontosította a meztelenkedéseit, de abban mindent bevetett: a női mosdóban vetkőztet le egy nyökdécselő, szupermodellt, aztán a biliárdasztal mellett mutat be olyan érzéki sztriptízt, hogy a férfiak egymásnak mentek tőle.

#47 - Rebecca Romijn (Femme Fatale)

Az amerikai és holland felmenőkkel bíró Rebecca Romijn modellként kezdte a pályáját, többször is pózolt a Sports Illustrated fürdőruhás különszámának a borítóján, és a legnagyobb nevek közé verekedte be magát: együtt vonult a kifutón Claudia Schifferel, Cindy Crawforddal vagy Naomi Campbellel. A szőke szépség a 2000-ben készült X-Men - A kívülállók-ban kapta meg az első komoly szerepét, és még két további részben alakította Mystique-t.

Rebecca Romijn az X-Men - A kivülállókbanForrás: InterCom

Alakváltó mutánsként legtöbbször meztelen volt a filmben, leszámítva a kék bőrfestéket és a bőrére ragasztott mintás bőrimitációkat. Az elején minden egyes forgatási napon tizenkét órát dolgozott vele négy sminkes, a végére hat órára szorították le Romijn átalakítását. Karrierje során még egy Marvel-képregényeken alapuló filmben, A megtorló-ban vállalt szerepet, a Godsend - a teremtés klinikájá-ban pedig egy gyászoló anyát alakított, aki elfogadta Robert De Niro ajánlatát, és belement a halott fia klónozásába.

Rebecca Romijn és Antonio Banderas a Femme Fatale című filmbenForrás: SPI

A legtöbben ezekből a filmekből ismerhetik Rebecca Romijnt, viszont a legemlékezetesebb alakításáért a Femme Fatale című thrillert kell levennünk a polcról. Egy szexi ékszertolvajt alakít, aki a csáberejét bevetve szerzi meg a gyémántokat: a női mosdóban csábítja el az aranyozott kígyókon kívül semmi mást nem viselő modellt. Még egy apró kés is előkerül, ami némi riadalom után elégedett mosolyt csal elő a felizgatott nőből. És ezután csak még különösebb, még szédítőbb lesz Brian de Palma erős vizualitású filmje.

Rebecca Romijn a Femme Fatale című filmbenForrás: SPI

Romijn maga ajánlotta be Rie Rasmussent, mondván, ha már meg kell csókolnia egy nőt, akkor az ne egy idegen, hanem egy barátja legyen. Rasmussen éjszakai lebujokba járt a szerepre való felkészülésként, és olyan meggyőzően adta elő a leszbikus csábítót, hogy Romijn szerint börtönbe került volna, ha férfiként csinálta volna ugyanezt. Az Elle magazin Romijn szexuális kalandozásaira is kíváncsi volt: "A húszas éveim elején eltöprengtem azon, hogy vonzódom-e a nőkhöz, és aztán a végére is jártam a dolognak. Kiderült, hogy nagyon is hetero vagyok."

Rebecca Romijn a Femme Fatale című filmbenForrás: SPI

Később egy kocsma pincehelyiségében mutat be őrjítő sztriptízt, amellyel sikeresen egymásnak ugrasztja Antonio Banderast és egy másik férfit. A vetkőzős tánc elsajátításához külön tanárt fogadott fel, de még ez sem volt elég, pár tequilát is legurított a felvétel előtt, hogy oldja a gátlásait. De Palma sem segített, nevetve mondta a színésznőnek, hogy most elindítja a zenét, és meglátjuk, hogy a közelben álló tizenkét férfi mindegyikét fel tudja-e izgatni.

Cikksorozatunk korábbi részei

#46 - Emily Blunt
#45 - Asia Argento
#44 - Osvárt Andrea
#43 - Drew Barrymore
#42 - Gabrielle Anwar
#41 - Alexandra Daddario
#40 - Charlize Theron
#39 - Gemma Arterton
#38 - Nicole Kidman
#37 - Kim Cattrall
#36 - Amy Smart
#35 - Rosario Dawson
#34 - Jamie Lee Curtis
#33 - Anne Hathaway
#32 - Emmanuelle Seigner
#31 - Anna Falchi
#30 - Amber Heard
#29 - Amber Smith
#28 - Elizabeth Hurley
#27 - Valeria Golino
#26 - Demi Moore
#25 - Angelina Jolie
#24 - Mathilda May
#23 - Mädchen Amick
#22 - Penélope Cruz
#21 - Erika Eleniak
#20 - Paz Vega
#19 - Natasha Henstridge
#18 - Kim Basinger
#17 - Madonna
#16 - Sherilyn Fenn
#15 - Irene Jacob
#14 - Patricia Arquette
#13 - Salma Hayek
#12 - Rachel Weisz
#11 - Marisa Tomei
#10 - Halle Berry
#9 - Heather Graham
#8 - Uma Thurman
#7 - Liv Tyler
#6 - Sharon Stone
#5 - Susan Sarandon
#4 - Jane March
#3 - Jennifer Connelly és Virginia Madsen
#2 - Shannon Tweed
#1 - Phoebe Cates