Csalódást okozott az amerikai mozipénztárakban Adam Sandler új filmje, a nyolcvanas évek játéktermi játékai által inspirált Pixel című sci-fi. Huszonnégy millió dolláros bevételével még a második hétvégéjén sem tudta megverni a Marvel-filmekhez képest harmatosan induló A Hangyá-t.

Adam Sandler (középen) a Pixel című filmbenForrás: InterCom

Sandler egykoron megbízhatóan szállította a kasszasikereket (14 filmje ért el Amerikában 100 millió dollárnál magasabb bevételt), de az utóbbi időben elfordult tőle a közönség, bukott a Jack és Jill, az Apa ég!, illetve a Drew Barrymore-ral közös Kavarás is. Már most esélytelennek tűnik, hogy a Pixel visszahozza a 88 millió dolláros gyártási költségét, és akkor a több tízmilliós marketingbüdzséről még nem is beszéltünk.

A Papírvárosok című tinirománctól is sokkal izmosabb nyitást vártak az elemzők, mivel John Green népszerű regénye alapján készült, és a Csillagainkban a hiba című Green-adaptáció kasszát robbantott tavaly. Hiába beatboxolta végig a talkshow-kat a Papírvárosok női főszereplője, a szupermodellből hirtelen nagyon felkapott színésznővé vált Cara Delevingne, a film így is csak 12,5 millió dollárt tudott begyűjteni, ami pontosan a negyede a Csillagainkban a hiba nyitóhétvégi eredményének.

Cara Delevingne (balra) a Papírvárosok című filmbenForrás: InterCom

Mozikba került a szénné gyúrt, motyogó Jake Gyllenhaalt felvonultató Mélyütés (Southpaw) című lehangoló bokszdráma is. A színész újabb Oscar-vadász átlényegülését 16,6 millió dollárral díjazta az amerikai közönség, ami nem lehet túl lelkesítő a stúdió számára, tekintve, hogy a filmet már vagy egy éve különösen intenzíven hájpolja a sajtó.

Közben a Jurassic World amerikai bevétele már 623,7 millió dollárnál tart, ezzel a dinós kalandfilm hazájában is lehagyta a Bosszúállók-at, és felkapaszkodott az Avatar és a Titanic mögé a mindenkori toplista harmadik helyére (nemzetközi összbevételét nézve ez már a múlt héten sikerült neki).

A tízes észak-amerikai toplista (zárójelben a hétvégi bevétel és az eddigi összbevétel millió dollárban)

1. A Hangya ($24,7 / $106)
2. Pixel ($24 - $24)
3. Minyonok ($22 / $261,5)
4. Kész katasztrófa ($17,2 / $61,5)
5. Southpaw ($16,5 - $16,5)
6. Paper Towns ($12,5 - $12,5)
7. Agymanók ($7,3 / $320,3)
8. Jurassic World ($6,8 / $623,7)
9. Mr. Holmes ($2,8 / $6,4)
10. Terminator Genisys ($2,4 / $85,6)