Turkáljunk egy kicsit a színészek zsebében. Ön szerint ki a világ legjobban fizetett sztárja 2015-ben? Aki Brad Pittre tippelt csúnyán mellélőtt, szegény fickó a legjobb tíz környékén sincsen, tizenhat millió dollárjával csak a huszonnyolcadik helyet tudta megcsípni a Forbes által összeállított toplistán. Meglepő módon, Johnny Deppet (30 millió) és Leonardo DiCapriót (29 millió) csak a középmezőnyben találjuk, a tizenkettedik, illetve a tizenharmadik helyen állnak.

A listát harmadik éve Robert  Downey Jr. vezeti, aki újabb nyolcvan millió dollárral gyarapította a vagyonát (ez mai árfolyamon 22,78 milliárd forintnak felel meg). A csillagászati összeg egy jelentős részét a Bosszúállók: Ultron kora nagy sikerének köszönheti, a szuperhősfilm világszinten 1,4 milliárd dollár bevételnél jár. Vasember egy számára rendkívül előnyös szerződést köthetett a Marvellel, az Amerika Kapitány: Polgárháború-ért például 40 millió dollárt alkudott ki magának.

Robert Downey Jr. a Bosszúállok: Ultron kora című filmbenForrás: Fórum Hungary

A második helyet Jackie Chan szerezte meg, akinek A sárkány kardja című történelmi eposzát februárban mutatták be Kínában (120 millió dolláros bevétel), és szeptembertől az amerikai mozik is vetítik. Utána Vin Diesel következik, aki a Halálos iramban hetedik részének köszönheti a harmadik helyet. Bradley Cooper az Amerikai mesterlövész miatt került fel a legjobban fizetett színészek közé, nemcsak a főszerepet játszotta el, de a film egyik producere is ő volt.

Íme az első tíz helyezett:

1. Robert Downey Jr. (80 millió dollár)
2. Jackie Chan (50 millió dollár)
3. Vin Diesel (47 millió dollár)
4. Bradley Cooper (41,5 millió dollár)
5. Adam Sandler (41 millió dollár)
6. Tom Cruise (40 millió dollár)
7. Amitabh Bachchan (33,5 millió dollár)
8. Salman Khan (33,5 millió dollár)
9. Akshay Kumar (32,5 millió dollár)
10. Mark Wahlberg (32 millió dollár)

Az első tízből hat színész amerikai, Bollywood Magyarországról szinte láthatatlan erejét jelzi, hogy három indiai sztár is ott van a világ legjobban fizetett színészei között. A Forbes 2014. június 1. és 2015 június 1. közötti időszakot vette alapul, a színészek pénzbeli gyarapodását a Nielsen, a Box Office Mojo és az IMDb adatai alapján számították ki, illetve ügynökökkel, menedzserekkel, ügyvédekkel és a sztárokkal készült interjúkból is nyertek információkat.