Elsőként az Origo Filmklubban nézheti meg a SPECTRE című következő Bond-film legutóbbi előzetesének magyar szinkronos változatát, amiben végre megpillanthatjuk a mindent behálózó bűnszervezet Christopher Waltz által alakított vezetőjét. A kétszeres Oscar-díjas színész váltig állítja, hogy nem a már hat korábbi Bond-filmben (vagy hét, ha a Soha ne mondd, hogy sohá-t is beleszámoljuk) feltűnt Ernst Stavro Blofeldet játssza, de a Sötétségben - Star Trek előtt Benedict Cumberbatch is kitartóan bizonygatta, hogy nem Khan lesz. És mindenki emlékszik, hogy az mennyire volt igaz.

Léa Seydoux a 007 Spectre - A Fantom visszatérbenForrás: Fórum Hungary

Két hete részletesen kielemeztem ezt az előzetest, és továbbra is kitartok akkori kijelentésem mellett, miszerint James Bond (Daniel Craig) és Madeleine Swann (Léa Seydoux) kapcsolata tűnik a legizgalmasabb dolognak a filmben.

Gondoljunk csak bele, hogy hányszor láttuk eddig Bondot igazán szerelemesnek! Ha jól számolom, kétszer. A Casino Royale-ban annyira rácsavarodott Vesper Lyndre (Eva Green), mint egy lánglelkű kamasz (kritikusunk szerint röhej tárgyává is vált ezzel), az Őfelsége titkosszolgálatában című negyvenhat évvel ezelőtti részben pedig még feleségül is vette azt a hölgyet (Diana Rigg). A frigy nem volt túl hosszú életű.

Hogy Bond szívét újra elrabolja-e egy nő, vagy ez is csak egy futó kaland lesz, mint a többi, november 5-én kiderül a mozikban. Addigra talán még a film magyar címét is megszokjuk, ami így hangzik: 007 Spectre - A Fantom visszatér.