A Mr. és Mrs. Smith után tíz évvel ismét egy filmben szerepel Angelina Jolie és Brad Pitt, de ezúttal nem lőpárbajjal próbálják megoldani párkapcsolati problémáikat. A tengernél (By The Sea) a hetvenes években játszódik, és Jolie tényleg úgy búsong az ágyon ülve, és úgy sétál elveszetten a tengerparti sziklák között az első előzetesben, mintha egy Antonioni-filmben szerepelne. A trailerben Harry Nilsson Perfect Day című száma hallható, az operatőr A fehér szalag-ért Oscar-díjra jelölt Christian Berger volt, aki legutóbb Szász János A nagy füzet című filmjét fényképezte.

Jolie harmadik rendezése egy egymástól eltávolodott művészházaspárról szól, akik egy franciaországi nyaralással próbálják megoldani a problémáikat. Az előzetes alapján ez nem fog könnyen menni: lesz pár pofon, sok sírás, és annál is több áttörhetetlen hallgatás. Biztos jópár embert furdalni fog a kíváncsiság: vajon a film forgatókönyvét is jegyző Jolie mennyire merített a saját élettapasztalataiból, házasságaiból?

Angelina Jolie és Brad Pitt A tengernél című filmbenForrás: UIP Dunafilm

Az utazás közben a házaspár összebarátkozik pár megnyerő személyiségű helyivel, akiket Mélanie Laurent (a Becstelen brigantyk Shosannája), Melvil Poupaud, Niels Arestrup and Richard Bohringe alakít. Talán ezek az új ismeretségek hozzák majd ismét közel egymáshoz Jolie és Pitt figuráját.

A színésznő-rendező márciusban változtatta meg a nevét, A tengernél az első film, amelyet Angelina Jolie Pittként jegyez. A magyar mozikban november 12-től lesz látható a sztárpár párkapcsolati drámája.

A By The Sea című film moziplakátjaForrás: Universal