A Fantasztikus Négyes-ről még sokat fognak beszélni a jövőben, de csupa, a film számára kedvezőtlen indok miatt. A szuperhősfilm sorsa már a bemutató előtt megpecsételődött: a gyártását összeférhetetlenségről szóló hírek és pótforgatások kísérték, és a rossz sajtóvisszhangot a megjelent, túlnyomórészt negatív kritikák csak tovább növelték.

Az utolsó szöget a rendező verte bele a film koporsójába, egy twitterben határolódott el a moziban bemutatott verziótól. Úgy tűnik, az amerikaiaknak elvette a kedvét a Fantasztikus négyes-től a filmet övező botrányok: a várt 40 és 50 millió közötti nyitóbevétel helyett, csak 26,2 milliót sikerült összeszednie. Így még a második hete futó Mission: Impossible – Titkos nemzet is megelőzte.

Kate Mara és Michael B. Jordan a Fantasztikus Négyes című filmbenForrás: InterCom

2011-ig kell visszamennünk az időben, hogy egy olyan Marvel-hősről szóló filmet találjunk, amely még a Fantasztikus Négyes-nél is rosszabbul szerepelt. A szellemlovas: A bosszú ereje 22,1 millióval kezdte meg a pénzgyártást Amerikában. Még a kritikai és anyagi bukásként elkönyvelt Zöld Lámpás is több mint a dupláját hozta az első hétvégéjén annak (53 millió), amennyit a Fantasztikus Négyes összegyűjtött.

A 120 millióból készült film a két eddigi, kétezres években készült epizóddal szemben is megbukott. 2005-ben 56 millióval nyitott A Fantasztikus Négyes, az ezüst utazós folytatás pedig 58 milliót zsebelt be az első három napon Amerikában.

Eredetileg 2017 nyarára tervezte a Fox a reboot folytatását, de a pletykák már arról szólnak, hogy a Fantasztikus négyes fiaskója miatt inkább a Deadpool folytatását időzítik 2017-re.

A kedvező kritikák a toplista harmadik helyére repítették Joel Edgerton első rendezését, Az ajándék című filmet, melyben Rebecca Hall és Jason Bateman élete fordul fel fenekestül, mikor Edgerton megjelenik a házuk ajtajában.

Rick Springfield és Meryl Streep a Dübörög a szív című filmbenForrás: InterCom

Meryl Streep Dübörög a szív című zenés filmje visszafogott eredménnyel zárta a nyitóhétvégét, mindössze 7 milliót gyűjtött, de ez összhangban van az előzetes várakozásokkal.

A tízes észak-amerikai toplista (zárójelben a hétvégi bevétel és az eddigi összbevétel millió dollárban):

1. Mission: Impossible - Titkos nemzet ($29,4 / $108,7)
2. Fantasztikus Négyes ($26,2 / $26,2)
3. Az ajándék ($12 / $12)
4. Vakáció ($9,1 / $37,3)
5. A Hangya ($7,8 / $147,4)
6. Minyonok ($7,4 / $302,8)
7. Dübörög a szív ($7 / $7)
8. Kész katasztrófa ($6,3 / $91,1)
9. Pixel ($5,4 / $57,6)
10. Mélyütés ($4,8 / $40,7)