Még egy hónap, és megérkezik a mozikba a Víkend című magyar thriller, aminek a múlt héten megmutattuk a kifejezetten ütős előzetesét, most pedig a film plakátját láthatja elsőként nálunk. A grafikus feltehetően az alkotás B filmes jellegét akarta hangsúlyozni, ezért hajaz a plakát egy kilencvenes évek eleji Dolph Lundgren-opusz videokazi-borítójára. Mi más magyarázhatná az arcokat össze-vissza megvilágító fényeket, az egyik szereplő fejéből kinövő másik szereplőt, illetve azt, hogy mindenki tök más irányba néz. Én mindenestre addig nézegettem, hogy egészen megkedveltem.

A Víkend plakátjaForrás: InterCom

A Víkend története az erdélyi hegyekben játszódik. Oda ugrik át három budapesti yuppi, hogy megünnepeljék, hogy a Gryllus Dorka által játszott ügyvédnő megnyert egy fontos ügyet. A piálós-kokózós-csűrben-kikötözve-szexelős lazításnak azonban hamar vége szakad, amikor az egyikük lelő egy embert az erdőben, amit a helyi vadász (Szabó Domokos a Macerás ügyek-ből) különösen rossz néven vesz, és nekilát móresre tanítani ezeket a gazdag nyikhajokat. Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy a főhősök között sem éppen harmonikus a viszony, illetve, hogy feltűnik a helyszínen egy bőrdzsekis nehézfiú (Árpa Attila), aki nem a hegyi levegőt jött szívni.

Az alkotók a hivatalos Tumblr-oldalon az első magyar szarvasvadásos thrillerként utalnak az Utolsó idők-et jegyző Mátyássy Áron második filmjére, én inkább abban reménykedem, hogy az első JÓ magyar thrillert nézhetjük meg szeptember 10-től a mozikban. Akárhogyis lesz, az mindenképpen örömteli, hogy Papp Jánost láthatjuk a vásznon.