Üdítősüveggel tanítja az orgazmust

2015.08.12. 16:18

Bár egyre több a kivétel (például a Don Jon), de még mindig elmondható, hogy a romantikus komédiákban jellemzően illedelmes távolságtartással veszik elő a szexet, a testi helyett a lelki kapcsolatra helyezik a hangsúlyt. Tom Hanks és Meg Ryan esetében bejött ez a megközelítés, de mi van akkor, ha két szexfüggő találkozik? A nálunk az irritáló A (sz)ex az oka mindennek címen futó alkotás (az eredeti címe: Sleeping with Other People) két olyan ember románcát ábrázolja, akik amúgy fűvel-fával lefekszenek, és a korhatáros előzetesből úgy tűnik, amikor csak alkalma lesz, ezt meg is fogja mutatni a film.

Lainey (Alison Brie) és Jake (Jason Sudeikis) egymással veszítik el a szüzességüket, majd sok évvel később egy szexfüggőknek meghirdetett terápiás csoportban találkoznak újra. A régi érzelmek ismét fellángolnak, de mindkettejük gyógyulása érdekében inkább megmaradnak a barátságnál. Még egy biztonsági szót is kitalál a nő, amit abban az esetben vet be, ha nagyon felhorgad a másikban a szexuális vágy. Amúgy a célnak tökéletesen megfelelő kifejezést választott: "pénisz az egércsapdában".

Jason Sudeikis és Alison Brie A (sz)ex az oka mindennek című filmbenForrás: Big Bang Media

Rajtuk kívül mindenki látja, hogy Lainey és Jake vonzódik egymáshoz, még az áruházi eladó is a legmenőbb házaspárnak nevezi őket, akivel életében találkozott, miután hosszan és fennhangon azon vitatkoznak a kedvenc szexpózukról. Ők azonban nem mernek ismét lefeküdni egymással, attól tartanak, hogy ezzel elrontanák a kapcsolatukat. Végre egy romantikus vígjáték, aminek érdemes részletesen kitárgyalni a történetét.

A (sz)ex az oka mindennek  szeptember 10-én érkezik meg a magyar mozikba.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK