Elhunyt Uggie, a Jack Russell terrier, amely a The Artist - A némafilmes című Oscar-díjas filmben játszott emlékezetes szerepet. Prosztatarákkal küszködött, múlt pénteken altatták el Los Angelesben. Tizenhárom éves volt.

Uggie és Bérénice Bejo a The Artist - A némafilmes című filmbenForrás: Fórum Hungary

A The Artist a 2011-es cannes-i filmfesztivál versenyprogramjában debütált, ahol Uggie elnyerte a legjobb kutyaalakításnak járó Palm Dog díjat, később pedig ő lett az első kutya, aminek a kéznyomát (vagyis mancsnyomát) őrzi a hollywoodi Hírességek sétánya.

Uggie és a mancsnyoma a hollywoodi Hírességek sétányánForrás: AFP//Robyn Beck

Uggie mélyről küzdötte fel magát Hollywood csúcsára, egy menhelyen talált rá Oscar Von Muller idomár, aki haláláig a gazdája volt. Előbb kutyakiállításokon bűvölte el a nagyérdeműt, később reklámokban játszott, majd jöttek a moziszerepek.

A The Artist-on kívül láthattuk még a Robert Pattinson és Reese Witherspoon főszereplésével készült Vizet az elefántnak című kosztümös drámában, illetve a Képtelen kampány című vígjátékban, amelyben Will Ferrell és Zach Galifianakis volt a partnere, de feltűnt Larry Clark Külvárosi rockerek című filmjében is.