A negyvenéves Bradley Coopert három egymást követő évben jelölték Oscar-díjra, legutóbb idén az Amerikai mesterlövész főszerepéért. A színész jövőre sem akar kimaradni a jóból, a Burnt című mesterszakácsos drámával jelentkezett be a díjért. Az előzetes minden pillanata súlyos drámát sugall, úgy gyúlnak fel a gázsütő lángjai, mintha őrtüzek lennének egy háborúban, és a habverők ritmikus csilingelése is végigkíséri a főszereplő küzdelmét, hogy övé legyen a legjobb étterem.

Cooper egy monomániás, drogproblémáit maga mögött hagyó férfit alakít, aki saját bevallása szerint csak a konyhában érzi jól magát. A leginkább Jamie Olivert idéző pillanat az előzetes végén jön el, Cooper belehajol az egyik alkalmazottja arcába, és bőszen magyaráz neki. Szegény nő csak azt tudja hajtogatni, hogy „Igen, séf!”, „Igen, séf!”

Bradley Cooper a Burnt című filmbenForrás: The Weinstein Company

Ebből a két percből még nem igazán látszik, hogy a Burnt miben adhat többet, mint az elmúlt években elszaporodott fözőcskézős realityk. Az mondjuk igaz, hogy messze a Burnt séfje a legmenőbb: napszemüvegben, motoron közlekedik a vendéglője és az otthona között.

A filmet az Augusztus Oklahomában-t is jegyző John Wells rendezte, és a szereposztás tele van pakolva olyan tehetséges színészekel, mint Emma Thompson, Siena Miller, Uma Thurman és Daniel Brühl, de ott van még Omar Sy is az Életrevalók-ból, illetve az elmúlt időszak legfelkapottabb színésznője, Alicia Vikander (Ex Machina, Az U.N.C.L.E. embere). Az amerikai premiert október 23-ra tűzték ki.