Cikksorozatunkban sorra vesszük a legendás filmes pucérkodásokat, amelyek meghatározóak voltak szerzőink pszichoszexuális fejlődésében. Az ötvenedik részhez értünk, ezért muszáj egy igazi nagyágyúval előrukkolnunk. Scarlett Johansson sokak szerint a világ legszexibb színésznője, aki bárkiből képes kiguvadt szemű kamaszt csinálni. Sokáig szégyenlős volt, de aztán két évvel ezelőtt, egy bizarr művészi kihívás kedvéért mindent megmutatott magából.

# 50 - Scarlett Johansson (Bobby Long, Match Point, Vicky Christina Barcelona, Don Jon, A nő, A felszín alatt)

Scarlett Johansson választhatta volna a könnyebb utat. De a telt ajkú, őrjítő szexuális kisugárzással rendelkező színésznő sokáig alig mutatott meg valamit magából. Évekig annyival kellett beérnie a csodálóinak, hogy letépték róla a felsőrészt a vásznon, vagy egy pillanatra, a törülköző mögül kikandikált a melle. Aztán eljött 2013, és vele együtt egy bizarr művészi kihívás, ami miatt vége lett a szemérmeskedésnek.

Scarlett JohanssonForrás: Fórum Hungary

A felszín alatt-ban a saját döntése volt a pucérkodás, 2011-ben azonban róla is kiszivárogtak meztelen fotók, amiket a mobiljáról loptak le hackerek. Az ügy nagy vihart kavart, Johansson az FBI-hoz fordult, az ügyvédje pedig minden olyan sajtóterméket befenyített, amelyik kirakta a képeket.

Az akkori férje, Ryan Reynolds számára készült intim képek kikerülése felzaklatta a színésznőt: Elmegyek vacsorázni, és arra gondolok, hogy Úristen, ezek az emberek mind látták a... A mondatot inkább elharapta, és nem fejezte be a Vogue-nak adott interjújában. Majd arról beszélt, hogy persze az is lehet, hogy azok az emberek nem látták a fényképeket, de ettől az ügytől paranoid gondolatai támadnak, és ez szörnyű.

Scarlett Johansson A felszín alatt című filmbenForrás: A Company Hungary

Egy másik interjúban már jóval higgadtabban fogalmazta meg az érzéseit: "Hiába vagy színész, ez még nem jelenti azt, hogy téged nem illet meg a magánszféra sérthetetlensége. Ha ezt bármilyen módon megsértik, azt igazságtalanságnak tartom."

Bobby Long (2004)

Scarlett Johansson a 2003-as Elveszett jelentés-sel Bill Murray partnereként nyűgözte le először a világot, aztán egy évvel később egy másik nagy öreg, John Travolta oldalán is tanúbizonyságát adta szédítő tehetségének. A Bobby Long-ban ugyanabban a roskatag házban kénytelen élni Johansson és Travolta, de az alább látható jelenetben a harmadik lakó, a kreatív válságban szenvedő, alkoholba menekülő író (Gabriel Macht) nyit rá véletlenül az éppen törülköző Johanssonra. Sokáig ez volt egyetlen jelenet, amiben meg lehetett csodálni nőies domborulatait - ha csak egy röpke pillanatra is.

Match Point (2005)

A kétezres évek közepén Johanssonban találta meg a legújabb múzsáját Woody Allen, és három filmet is forgatott vele. Ez az együttműködés jó hatással volt a kifulladás jeleit mutató mesterre, és rögtön egy kegyetlenségével kitűnő, szövevényes drámába helyezte az amerikai színésznőt. Johanssonnal csalja meg a feleségét a hajdani teniszcsillagot játszó Jonathan Rhys-Meyers. A meghökkentő fordulatai mellett a változatos szexjeleneteivel is izgalmat okoz a film: egy elázott búzamezőn esik egymásnak a két színész, szakad a textil a nagy szenvedélytől, majd egy gyertyákkal megvilágított szobában kényeztetik egymást.

Vicky Cristina Barcelona (2008)

Woody Allen Anglia után Barcelonába is magával vitte Johanssont, és egy könnyed, mediterrán hévtől fűtött szerelmi négyszög egyik szereplőjének tette meg. A színésznő egy impulzív, folytonos izgalomra és változatosságra vágyó amerikait alakít, aki előbb egy rámenős festő (Javier Bardem) ágyába bújik be, később pedig a katalán férfi szuicid hajlamú exfeleségével (Penelope Cruz) kavar.

Don Jon (2013)

Nagyon gonosz dolgot művel Johansson a Don Jon című filmben. Őrülten felizgatja a macsó címszereplőt, de aztán nem engedi be a lakásba, helyette inkább mindent megígértet a szexre vágyó férfival. Aki persze mindenbe belemegy, csak hogy ágyba bújhasson a vadító szépséggel. Érdekes, filmekben ritkán elővett problémát fejteget egyébként a Don Jon: lehet akármilyen álomnőnk, ha pornófüggőnk vagyunk, az igazi szex sohasem lesz elég.

A nő (2013)

Johansson szédületes erotikus kisugárzására A nő a legfőbb bizonyíték. Sohasem jelenik meg a filmben, csak az érzékien búgó hangját halljuk, de így is teljesen hihető, hogy csupán a vele folytatott beszélgetések alapján bele lehet bolondulni. A tökéletes nőt alakítja: egy intelligens, önmagát fejlesztő operációs rendszert, aki állandó társává válik a férfinak. Nincs teste, így a férfi a saját fantáziáit kapcsolhatja a hanghoz. Ebben a filmben a telefonszexet is úgy műveli Johansson, mint senki más.

A felszín alatt (2013)

Scarlett Johansson végre meztelen! Ha valaki ezzel a felkiáltással ült le Jonathan Glazer nézőt próbáló sci-fije elé, akkor könnyen csalódás érhette. Igaz ugyan, hogy a színésznő valóban megmutat magából mindent, de a meztelenkedése a legkevésbé sem erotikus. Egy földönkívülit alakít, aki férfiakra vadászik, és a tükör előtt ismerkedik új testével. A bőrét tapogatja, és a fanszőrzetét vizsgálja. Ami nekünk természetes, az neki egy teljesen új és idegen dolog.

Cikksorozatunk korábbi részei:

#49 - Dobó Kata
#48 - Cindy Crawford
#47 - Rebecca Romijn
#46 - Emily Blunt
#45 - Asia Argento
#44 - Osvárt Andrea
#43 - Drew Barrymore
#42 - Gabrielle Anwar
#41 - Alexandra Daddario
#40 - Charlize Theron
#39 - Gemma Arterton
#38 - Nicole Kidman
#37 - Kim Cattrall
#36 - Amy Smart
#35 - Rosario Dawson
#34 - Jamie Lee Curtis
#33 - Anne Hathaway
#32 - Emmanuelle Seigner
#31 - Anna Falchi
#30 - Amber Heard
#29 - Amber Smith
#28 - Elizabeth Hurley
#27 - Valeria Golino
#26 - Demi Moore
#25 - Angelina Jolie
#24 - Mathilda May
#23 - Mädchen Amick
#22 - Penélope Cruz
#21 - Erika Eleniak
#20 - Paz Vega
#19 - Natasha Henstridge
#18 - Kim Basinger
#17 - Madonna
#16 - Sherilyn Fenn
#15 - Irene Jacob
#14 - Patricia Arquette
#13 - Salma Hayek
#12 - Rachel Weisz
#11 - Marisa Tomei
#10 - Halle Berry
#9 - Heather Graham
#8 - Uma Thurman
#7 - Liv Tyler
#6 - Sharon Stone
#5 - Susan Sarandon
#4 - Jane March
#3 - Jennifer Connelly és Virginia Madsen
#2 - Shannon Tweed
#1 - Phoebe Cates