Leonardo DiCaprio magyarul is egy vadállat

2015.08.14. 14:08

Idén télen kétszer is megfagyunk majd a moziban. Ugyanabban a hónapban jön Tarantino havas westernje és Alejandro González Iñárritu szintén vadnyugati túléléstörténete, ez utóbbinak a magyar feliratos előzetesét először az Origo Filmklubon tekintheti meg. Leonardo DiCaprio rezignáltan elismeri, hogy ő már meghalt, aztán mégis úgy tesz, mint aki nagyon is életben akar maradni: indiánokkal, saját társaival és egy medvével harcol, csúszik-mászik a megfagyott földön, lóháton menekül kétségbeesetten.

A The Revenant-nek immáron magyar címe is van: A visszatérő. A cím a főszereplő csodával határos megmenekülésére utal: Hugh Glass prémvadászt megtépte egy medve a vadonban, majd a sebesült férfit magára hagyták a vadonban a társai (Tom Hardy, Domhnall Gleeson, Will Poulter). Glass azonban nem halt meg, bosszút fogadott és az őt cserbenhagyó társai után eredt.

Alejandro González Inárritu rendező és Emmanuel Lubezki operatőr a Birdman-ben dolgozott először együtt, és egy sajátos virtuóz filmnyelvet fejlesztettek ki az életközepi válság, illetve a színházi sürgés-forgásának ábrázolására. A visszatérő-höz is egy lenyűgöző képi világot találtak ki és valósítottak meg.

Leonardo DiCaprio A visszatérő című filmbenForrás: InterCom

A minél nagyobb valószerűség érdekében a kanadai Sziklás-hegységben forgattak és csak természetes fényt használtak. Ezért tűnnek homályosnak, fakónak és szürkének a képek, szóval pontosan olyannak, ahogy ezek a hegyi tájak kinézhetnek télen.

A visszatérő-t december 25-től vetítik Amerikában, a magyar mozikba valószínűleg januárban érkezik meg.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK