Colin Trevorrow rendező nagyon rövid idő alatt nagyon magasra jutott Hollywoodban. 2012-ben hétszázötvenezer dollárból készítette első filmjét, a Kockázatos túra című sci-fit. Rögtön ezután már kétszázszor ennyi pénzből, azaz 150 millió dollárból gazdálkodhatott a Jurassic World forgatásán, ami jó befektetésnek bizonyult a stúdió számára, ugyanis a dinós kaland 1,58 milliárd dollárt szedett össze a világ mozipénztáraiban, és ezzel minden idők harmadik legjövedelmezőbb filmje lett az Avatar és a Titanic után. Mi a jutalma egy ekkora sikernek Hollywoodban?A 38 éves Trevorrow számára az, hogy felkérték a Star Wars kilencedik részének rendezésére, amit ő köszönettel el is fogadott.

Colin Trevorrow a Jurassic World forgatásánForrás: UIP Dunafilm

Colinnal már azóta szeretnék együtt dolgozni, amióta láttam a Kockázatos túrá-t" - mondta Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke. "Annak a filmnek az ereje és a Jurassic World elképesztő sikere rengeteget elárul a történetmesélői és filmkészítői képességeiről."

"Ez nem egy meló vagy egy megbízás" - fogalmazott Trevorrow a bejelentés után. "Ez egy hely a tábortűz mellett, ahol történetmesélők, filmkészítők, művészek és iparosok fantasztikus csapata vesz körül. Feladatunk, hogy új történeteket meséljünk el a fiatalabb generációnak, mert ők is megérdemlik azt, ami nekünk megadatott: egy mitológiát, amit a magukénak tudhatnak. Ezt úgy fogjuk véghez vinni, hogy megidézzük azt a határtalan kreativitást, találékonyságot és reményt, amit George Lucas ültetett el bennünk."

A Trevorrow által rendezett kilencedik rész 2019-ben kerül a mozikba, addig még négy Star Wars-filmet fogunk látni:

  • 2015. december 18. - Star Wars: Az ébredő Erő (a hetedik rész J. J. Abrams rendezésében)
  • 2016. december 16. - Star Wars Anthology: Rogue One (különálló rész Gareth Edwards rendezésében, az Oscar-jelölt Felicity Jones főszereplésével)
  • 2017. május 26. - Star Wars: Episode VIII (a nyolcadik rész a Looper-t jegyző Rian Johnson rendezésében)
  • 2018. május 25. - Untitled Star Wars Anthology Project (különálló rész a fiatal Han Solo kalandjairól Christopher Miller és Phil Lord rendezésében)

Érdemes megjegyezni, hogy három évvel ezelőtt Trevorrow elkísérte a CineFest filmfesztiválra a Kockázatos túrá-t, ezzel ő az első olyan Star Wars-rendező, aki már járt Miskolcon.