Még durvább is lehetett volna az új Mad Max

2015.08.18. 18:38

Szeptember elsején jelenik meg a Mad Max - A harag útja Blu-rayen Amerikában, Magyarországon szeptember 16-től lehet majd megvásárolni a filmet. A lemezen kimaradt jelenetek is lesznek, és ezekből három már a Blu-ray megjelenése előtt is megnézhető. Eltávolításukkal nem sérült a film, arra viszont tökéletesen megfelelnek, hogy kedvet csináljanak a Mad Max - A harag útja újbóli megtekintéséhez.

Ha az első jelenet bent marad, lett volna még egy átvezető jelenet, amikor szusszanhattunk volna egy rövidet. A benzinszállító kamion egy magaslat tetején áll, Mad Max és a többiek a kopár messzeséget kémlelik feszülten.

A második, filmből kimaradt részlet Halhatlan Joe Fellegvárában játszódik, és egy szerencsétlen nő a fiát próbálja felajánlani hadfiúnak. Ez a legerősebb jelenet a három közül, fél perc sem kell neki ahhoz, hogy érzékletesen bemutassa a város lakóinak kiszolgáltatottságát. Az utolsó részletben Joe emberei készülődnek az üldözésre, és hogy sikerüljön, áldozatot is bemutatnak.

A végső szót még nem mondták ki a Warnernél a Mad Max folytatásairól, állítólag a különböző lehetőségeket rágják át – utalt a stúdió vezetőivel folytatott beszélgetéseire a Deadline egyik bennfentes forrása. George Miller már régóta mondogatja, hogy ő két további részt tervez, az egyiknek már az alcíme is megvan: The Wasteland.

Charlize Theron a Mad Max - A harag útja című filmbenForrás: © 2014 Warner Bros. Entertainment Inc. - - U.S., Canada, Bahamas & Bermuda © 2012 Village Roadshow Films (BVI) Limited - - All Other Territories/Jasin Boland

Az egyik folytatás Furiosa (Charlize Theron) életét vinné tovább, félkarú nő egyenrangú partnere volt a filmben Mad Maxnek (Tom Hardy), simán elbírna egy önálló filmet is. A folytatáshoz azonban először meg kellene győzni Theront, akinek nem volt zavartalan a viszonya Hardyval, és a forgatást is megerőltetőnek találta. Nem biztos, hogy ismét vissza akar térni a sivatagba. Személy szerint Max és Furiosa kalandjait is szívesen nézném tovább, izgalmas lenne, ha mostantól két különböző irányba haladna a franchise.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK