Kapaszkodjon, ez rázós lesz!

2015.08.19. 18:53

Hihetetlenül lelkesítő Matt Damon részben Magyarországon forgatott marsi sci-fije, a Mentőexpedíció új előzetese. Nyilván profin van megvágva, és szokás szerint lenyomja miniben a film teljes történetét, de most nem is ez a lényeg, hanem a zene, amit használnak benne. Jimi Hendrix legendás Bob Dylan-feldolgozása, az All Along the Watchtower.

Először csak beküldik párszor a szám nyitóakkordját, és már kezdtem megijedni, hogy nem kapom meg a kielégülést, hogy rendesen felcsendüljön ez a csodás dal, de aztán olyan vastagon megkaptam, hogy a végén legszívesebben ujjongtam volna a boldogságtól.

A Ridley Scott által rendezett Mentőexpedíció világpremierje szeptember közepén lesz a torontói filmfesztiválon, a magyar mozikba október 1-én érkezik meg.

A szereplőgárda parádés, Damonon kívül játszik még a filmben Jessica Chastain, Kristen Wiig, Kate Mara, Jeff Daniels, Donald Glover, Sean Bean, illetve a 12 év rabszolgaság főszerepéért Oscar-díjra jelölt Chiwetel Ejiofor, valamint a magyarok örömére feltűnik Oroszlán Szonja és Bordán Lili is.

Matt Damon a Mentőexpedíció című filmbenForrás: TM & © 2015 Twentieth Century Fox Film Corporation. All rights reserved.

Eszembe jutott erről a trailerről egy másik eset, amikor zseniálisan használtak egy Jimi Hendrix-számot filmben: az 1987-es Mi ketten (Withnail & I) című remekműben a Voodoo Chile szól abban a jelenetben, amikor Richard E. Grant totál beállva vezeti azt a tragacsot az autópályán London irányába.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK