A Forbes magazin közzétette az elmúlt tizenkét hónapban legtöbb pénzt kereső színésznők listáját. Az első helyezett 52 millió dolláros (mai árfolyamon 14,42 milliárd forint) bevétellel a 25 éves Jennifer Lawrence, aki két őrülten sikeres franchise-ban (Az éhezők viadala, X-Men) is fontos játékos, illetve a Passengers című sci-fi női főszerepéért a húszmillió dolláros gázsi mellé (filmbéli partnere, A galaxis őrzői és a Jurassic World miatt szintén nem egy elveszett embernek számító Chris Pratt csak 12 milliót kap) még a profit harminc százalékát is kialkudta magának.

Jennifer Lawrence és Julianne Moore Az éhezők viadala: A kiválasztott - 1. részbenForrás: Fórum Hungary

Karácsonykor mutatják be a Joy című filmjét, amiben Lawrence harmadszorra dolgozik együtt David O. Russell rendezővel (az első a Napos oldal volt, ami legjobb színésznői Oscart hozott Lawrence-nek, a második pedig az Amerikai botrány, amiért leesett neki egy legjobb mellékszereplőnek járó jelölés), és amiért 15 millió dolláros gázsit kapott.

A lista második helyén találjuk Scarlett Johanssont. Neki a Marvel-filmek Fekete Özvegy szerepe növeli évről évre a bankszámláját, valamint tavaly ott volt neki a hatalmasat robbanó Lucy is (40 milliós költségvetésre 458 milliós összbevétel), aminek hatására a szokásos tízmilliós fizuja helyett a Palackba zárt szellem előszereplős verziójának főszerepéért már 17,5 milliót adtak neki.

Scarlett Johansson és Fan BingbingForrás: Fórum Hungary / InterCom

A legmeglepőbb név a lista élbolyában Fan Bingbing, aki szép pénzt akaszthatott le azért is, hogy eljátszotta Blinket az X-Men: Az eljövendő múlt napjai-ban, de a 33 éves kínai színésznő bevételének nagy része azért az otthoni munkáiból származik (amúgy vele zsűrizett együtt Pálfi György pár éve Sanghajban, és mesélt róla vicces dolgokat a Filmklub podcastban).

A tavalyi győztes, a Gravitáció-val az ükunokái nyugodt életének biztosításához is elegendő pénzt kaszáló Sandra Bullock most csak a tizenötödik helyet tudta megcsípni. Mentségére legyen mondva, hogy a hét Oscar-díjas űrkaland óta csak a Minyonok-ban végzett egy kis szinkronmunkát, illetve a még bemutatás előtt álló Our Brand Is Crisis című kis költségvetésű politikai drámában szerepelt.

A tizennyolc legjobban kereső színésznő az elmúlt évben

 1. Jennifer Lawrence - 52 millió dollár
 2. Scarlett Johansson - 35,5 millió dollár
 3. Melissa McCarthy - 23 millió dollár
 4. Fan Bingbing - 21 millió dollár
 5. Jennifer Aniston - 16,5 millió dollár
 6. Julia Roberts - 16 millió dollár
 7. Angelina Jolie - 15 millió dollár
 8. Reese Witherspoon - 15 millió dollár
 9. Anne Hathaway - 12 millió dollár
 10. Kristen Stewart - 12 millió dollár
 11. Cameron Diaz - 11 millió dollár
 12. Gwyneth Paltrow - 9 millió dollár
 13. Meryl Streep - 8 millió dollár
 14. Amanda Seyfried - 8 millió dollár
 15. Sandra Bullock - 8 millió dollár
 16. Emma Stone - 6.5 millió dollár
 17. Mila Kunis - 6.5 millió dollár
 18. Natalie Portman - 6 millió dollár