A Holtodiglan csodálatos Amyje már Budapesten mosolyog

2015.08.26. 19:26

Pár hónappal ezelőtt írtuk, hogy a Holtodiglan-ban Ben Affleck feleségét alakító Rosamund Pike augusztustól Magyarországon forgatja a HHhH című második világháborús drámát. Az Oscar-jelölt színésznő meg is érkezett fővárosunkba, ezt onnan tudjuk, hogy az étteremtulajdonos és médiaszemélyiség Gianni posztolt a Facebookon egy fotót, amin együtt bazsalyog a 36 éves egykori Bond-lánnyal.

Rosamund Pike, Gianni es Akos

Posted by Gianni Annoni on 2015. augusztus 26.

A felvétel kedden készült a budapesti ötödik kerületi Arany János utcában, Gianni étterme, a Pomo D'oro előtt. Gianni a Blikknek elárulta, a színésznő filmbéli partnerével, Jason Clarke-kal (A majmok bolygója: Forradalom, Terminator: Genisys) együtt tért be az étterembe, illetve azt is megosztotta a pletykalappal, hogy Pike "nagyon kedves teremtés és jó a kisugárzása". Az olasz származású szakács Clarke-kal is fotózkodott egyet.

Jason Clarke!!!

Posted by Gianni Annoni on 2015. augusztus 25.

A HHhH egy magas rangú náci tiszt elleni merénylet történetét meséli el: Reinhard Heydrich volt a holokauszt egyik fő ideológusa és szervezője, akit 1942-ben Prágában egy cseh és egy szlovák születésű ellenálló halálosan megsebesített. A film címe egy akkoriban népszerű szólás rövidítése: "Himmlers Hirn heißt Heydrich", vagyis Himmler agyát Heydrichnek hívják. A forgatókönyv alapjául szolgáló regényt Laurent Binet írta, és négy évvel ezelőtt magyarul is megjelent.

Rosamund Pike a Holtodiglan című filmbenForrás: InterCom

Jason Clarke alakítja Heydrichet, Pike pedig a feleségét, aki megismertette a férfit a náci eszmékkel. A filmben feltűnik még az Alice Csodaországban címszerepéből, illetve a Halhatatlan szeretők vagy a Térkép a csillagokhoz című filmekből ismert Mia Wasikowska, valamint Jack O’Connell (’71, Rendíthetetlen) és Jack Reynor (Elpuskázva, Transformers: A kihalás kora) is. A rendező Cedric Jimenez, akinek a Jean Dujardin főszereplésével készült La French című bűnügyi drámája a múlt év egyik legnagyobb közönségsikere volt Franciaországban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK