Megérkezett a magyar feliratos előzetes A tengernél (By the Sea) című hetvenes években játszódó drámához, amelyben a házaspárt játszó Angelina Jolie és Brad Pitt egy franciaországi nyaraláson igyekszik rendbe rakni a zátonyra futott kapcsolatát. A trailerben mindössze kilenc sor szöveg hangzik el, de ha ezeket egymás alá rakjuk, összeáll belőlük egy párkapcsolati válságról szóló vers.

Fogunk róla beszélni valaha?
Vanessa?
Utálsz?
Tudod, miért.
Bántani akarsz?
Semmi vagy.
Bánts.
Még.
Elég!

A tengernél Angelina Jolie harmadik rendezése (a forgatókönyve is ő írta), és míg a negyvenéves sztárszínésznő a tavalyi Rendíthetetlen-nel egy Spielbergre hajazó nagyszabású történelmi akciódrámával jelentkezett, most átment Antonioniba, és szépia tónusú képeken mutatja a kommunikációképtelen, egymástól elidegenedett, az anyagi jólét ellenére végtelenül boldogtalan hőseit.

Brad Pitt és Angelina Jolie A tengernél című filmbenForrás: UIP Dunafilm

Hollywood leghíresebb párja a tíz évvel ezelőtti Mr. és Mrs. Smith óta most mutatkozik először együtt a mozivásznon, rajtuk kívül még négy remek francia színész tűnik fel a filmben: Mélanie Laurent (a Becstelen brigantyk Shosannája), Melvil Poupaud (a transszexuális főhős az Így is, úgy is Laurence-ben), Niels Arestrup (A próféta korzikai maffiavezére) és Richard Bohringer (a szakács A szakács, a tolvaj, a feleség és a szeretőjé-ben).

A tengernél november 15-én kerül a magyar mozikba.