Telhetetlen ember ez az Eddie Redmayne. Még alig telepedett egy vékony rétegnyi por A mindenség elméleté-ért februárban elnyert Oscarjára, ő máris bejelentkezett a következő díjért. Kijött az első előzetes A dán lány (The Danish Girl) című kosztümös drámához, amelyben a 33 éves színész játssza az első nemváltoztató műtéten átesett férfit, Einar Wegener nevű dán festőt, aki nőként Lili Elbe néven élt tovább.

A király beszédé-vel a 2010-es Oscar-díjkiosztón taroló Tom Hooper (Redmayne-nel A nyomorultak-ban dolgoztak együtt) új filmjének világpremierje a szerdán induló velencei filmfesztiválon lesz, majd pár héttel később vetítik Torontóban is, az amerikai mozikba november végén kerül, a magyar nézőknek pedig egészen január 28-ig kell várniuk rá.

A főhős szintén festő feleségét a dán Alicia Vikander alakítja, aki három évvel ezelőtt tűnt fel az Oscar-jelölt Egy veszedelmes viszony-ban, azóta a nagy hollywoodi áttörésén dolgozik, aminek idén nyáron el is kellett volna jönnie Az U.N.C.L.E. emberé-vel, de sajnos az amerikai mozinézők ezt máshogy gondolták. Mindenesetre Vikandernek az év első felében már volt egy sikeres filmje, ő volt a gyönyörű robotlány az Ex Machina című nagyszerű sci-fiben.

Alicia Vikander és Eddie Redmayne A dán lány című filmbenForrás: UIP Dunafilm

A dán lány-ban rajtuk kívül szerepel még Johnny Depp felesége, Amber Heard, a Skyfall című Bond-filmben Q-t játsszó Ben Whishaw, illetve a hihetetlenül szorgos belga Matthias Schoenaerts (Bikanyak, Rozsda és csont), akinek idén ez a hatodik filmje lesz a mozikban.